Kopioin nyt tämän ruokameemin tänne bloggerista.

***

Viisi yleisintä/mieleisintä perheemme ruokalajia (ei missään erityisessä järjestyksessä) ovat:

1. Risotto, yleisimmin jauheliha tai kana, herne-maissi-porkkanalla mieluummin kuin h-m-paprikalla. Ja ei saa olla kuivaa, en voi sietää kuivia riisiruokia. Yleensä jonkin verran ruokakermaa joukossa kostukkeena.

2. Makarooni-jauheliha-mössö, nopeampi kuin makaronilaatikko, eli keitetään makaronit, joukkoon sipulin kanssa ruskistettua ja jauhelihamausteella maustettua (joskus joukossa raastettua porkkanaa) jauhelihaa, sitten valinnaisesti jotain ruokakermaa, ehkä sulatejuustoa tai tuorejuustoa tai oikein suunniteltuna sapuskana jotain creme fraichen tapaista joukkoon.

3. Perunamuusi + kalapuikot/makkaraa/lihapullia... Nykyisin valmistamme yleisimmin kasvis-perunasoseen á la Lidl, eli keitetään kattilassa hiukan reilussa muusijauhepussin vaatimassa vedessä ensin pakasteparsakaali-kukkakaali-porkkana sekoitusta, kypsinä heitetään maito joukkoon ja hienonnetaan kasvikset sauvasekoittimella nesteen joukkoon. Sitten se muusijauhe joukkoon. Ja voilaa. :)

4. Makaroni/spaghettipata, eli periaatteessa valmistetaan ensin kastikkeen tapainen jonne laitetaan reilummin vettä, ja sen kastikkeen joukossa kypsennetään makaronit/spaghetit niin ettei jäisi liian löysäksi, mutta kuitenkin joukossa olisi kastikettakin. Tästä on niin monia versioita, että enpä lähde luettelemaan.

5. Valitettavan harvinainen, mutta pakko mainita yhtenä, eli kaikenmaailman kiusaukset, kermaperunat tms. ovat ehdottomasti mun suosikkeja, siis periaatteessa kaikki uunissa valmistetut perunaruoat joissa peruna on viipaleina, lohkoina tai suikaleina (ei muusina). Harvinaista herkkua siksi, sillä jostain syystä perunoiden kuoriminen ja pilkkominen on minusta niin vaivalloista, että usein jää vaan suunnittelun asteelle. Joskus nakitan miehen kuorimaan perunat ja hoidan itse suikaloinnin.

***

Olen nyt myös päättänyt haastaa tähän sun äitis. Muita en nyt keksi, sillä en lue säännöllisesti vielä kovinkaan suurta blogijoukkoa.