Luulin pääseväni kahdeksi viikoksi töihin. Kun selvisi etten pääse kurssille, ilmoitin heille, että olen käytettävissä. Ja soitettiinhan minulle. Kaksi viikkoa tosin kutistui yhdeksi viikoksi, olen siis ensiviikon töissä. Sen talon käytäntö kun on, että vuosilomiksi ei tuuraajia oteta, lomalla joku toinen tekee ns. kahden työt. Sairaslomilla ja vastaavilla voi sijaisia käyttää. Ensi viikon siis sijaistan yhtä henkilöä, joka on kuntoutuksessa. Sama nainen on kuntoutuksen jälkeen viikon vuosilomilla, mutta sitä aikaa en siis saa häntä sijaistaa...

Tästä voi myös siis päätellä sen, että kesälomansijaisia siellä paikassa ei harrasteta. No, katsotaan josko jotain muuta löytyisi ennen kesää. (Kiitos Marika, sain viestin, soitan kyllä.)

No, eipä tarvitse työnhakua katkaista, kun on vain viikon työsuhde tiedossa, ja ei tarvitse täten myöskään "kärsiä" viikon karenssia.

***

Huomenna mies pitää pekkasen, haluaa tulla mukanani hoitamaan virallisia asioita. Seura on tervetullutta, toivottavasti kyseisessä virastossa sallitaan "henkinen tuki". Ja saa mies itse kysellä kysymyksiään mitä mun harteille sysää ("muista selvittää se ja kysyä tämä").

***

Uhkailu, kiristys ja lahjonta, lapsenkasvatuksen peruspilarit... Uusin keinoni on osittain ehkä kaikkea. Toissapäivänä kun otin pojan pipon pesuun, sellaisen "ison pojan" tupsuttoman "ruutulippupipon", huomasin että poika ei halunnut väliaikaisestikaan käyttöönsä isotupsullista harmaankirjavaa pipoa jossa on yksi Lumikin seitsemästä kääpiöstä. Katsoi selvästi olevansa jo liian iso poika käyttämään sellaista. Löysimme kompromissin, jonka kanssa poikakin suostui elämään. Tänään aamulla keksin, ja ilmaisin asian erittäin selvästi pojallekin: jos ei käyttäydy aamulla kunnolla, joutuu laittamaan kouluun kääpiö-tupsu-pipon. Poika osasi kuin osasikin käyttäytyä! Pojan kauluri on ollut jo pari kolme viikkoa unohtuneena kouluun, kerta toisensa jälkeen olen sanonut että ottaa sen mukaan kotiin. Tänään aamulla panokset kasvoivat: jollei kauluri tule tänään kotiin, huomenna lähtee kouluun kääpiö-tupsu-pipossa. Kauluri tuli kotiin!!

Siinä se, yksinkertainen aseeni taistelussa rasavillin tokaluokkalaisen kanssa, Kääpiö-tupsu-pipo! Pitäisikö ostaa kesäksi pojalle vaaleanpunainen prinsessalippalakki?