Viime yönä tuli nukuttua ehkä pari tuntia. Ehkä vähemmänkin, kun en meinannut saada unen päästä kiinni kun menin nukkumaan. Ihmeen hyvin jaksoin kuitenkin valvoa läpi oscareiden, ja vieläkään ei ole ylivoimaisen väsynyt olo. Ja nythän voisin ihan hyvin mennä nukkumaan kun lapset ovat omilla tahoillaan päiväkodissa ja koulussa.

Oli aikasen tylsä isäntä tänä vuonna. Ja liian vähän ohjelmaa. Oli vain ne 3 parasta laulua ja sitten se viulusikermä parhaasta musiikista, ei mitään näyttäviä ylimääräisiä esityksiä. Aika laimea. Ja Oscar-gaalasta nauttisi ehkä enemmän, olisi enemmän jännitettävää, jos olisi omat mielipiteet ehdokkaista, jos olisi omat suosikit. Mutta nykyään olen ulkona kuin lumiukko uusimmista elokuvista ja tuoreimmista näyttelijöistä.

Käymme ehkä keskimäärin 4 kertaa vuodessa elokuvissa nykyään, niistä puolet tai ylikin lasten kanssa. Aikuisten kesken tulee käytyä enää vain aniharvoin. Uusista elokuvista tiedän parhaimmillaan sen, mitä olen tv-trailerin verran nähnyt, useimmista olen kuullut vain nimen ja lopuista en edes sitäkään. Vielä reilut 8 vuotta sitten kävimme miehen kanssa elokuvissa vähintään joka toinen viikko. Se oli se meidän yhteinen juttu. Vielä viimeisilläni raskaana esikoista odottaessani kävimme katsomassa Air Force One:n.

En valita. Nykyään kartutamme DVD-kokoelmaa, animaatioilla ja lasten elokuvilla pääosin (eikä pelkästään lapsia varten), mutta myös jonkinverran ihan aikuisten omillakin elokuvilla. Mutta elokuvat tulevat kuitenkin täällä meidän kolkassa vielä sen verran hitaammin DVD:lle, että ne eivät enää ole ihan tuoreita aina siinä vaiheessa. Vain harva Oscar-ehdokas on täällä DVD:llä ennen Oscareita. Ja ei me nyt kaikkia edes osteta, vain ne "pakolliset" ja sitten jos löytyy jotain mielenkiintoista alennuksesta. Emme jostain syystä harrasta vuokrausta. Ehkä siksi, että jollei sitä ehdikään katsoa sen vuokra-ajan puitteissa, niin menee rahat hukkaan. Tosin voisi sitä vaihteen vuoksi välillä harrastaa sitä vuokraamistakin. Harmi että viime vuonna meidän lähin videovuokraamo lopetti.

Miksei Madagascar ollut parhaan animaatioelokuvan ehdokkaana?