Tänään tuli kutsu mummilaan. Ei oltu päästy kuin tuulikaappiin, kun vastaan ei tullutkaan pelkästään yksi Pilkku-Iivari. Meitä tuli innoissaan tervehtimään pieni ruskea innokas pitkäkarvaisempi otus. Kamariin päästyämme selvisi että se on mun pikkusiskoni "vauva". Kaksivuotias seropi* neiti, jonka edellinen omistaja on ruvennut sairastamaan niin, että ei enää jaksa ulkoiluttaa ja hoitaa koiruliaan siinä määrin kuin tarvitsisi. Lapset olivan ihan lääpällään, kuorossa kutsuivat luo, vinguttivat sen kumikrokotiiliä, melkein juoksivat perässä. IIIIHANA, se oli minustakin. Niin suloinen, sellainen koira jota voi kaupungilla kanniskella laukussa ja oikea sylikoira. Dalmis ei oikein ole sitä sylikoirakokoa. Tällä seropi-neitokaisella on yksi suuri intohimo. Nenäliinat, niin puhtaat kuin käytetytkin. Se haistaa vaikka paksun kankaan läpi paperinenäliinan, haluaa sen. Yritti kaivaa kuoppaa HraTeen housujen läpi päästäkseen käsiksi nenäliinaan. Kimblen taskusta hän tonki kuonollaan nenäliinan, ei luovuttanut ennenkuin oli sen saanut. Oli pikkuinen lähdössä lopulta meidän mukaamme. Voi kunpa mekin voisimme sellaisen ottaa. HraTee kysyikin, että pitääkö hänen mennä siedätyshoitoon ja tarkempiin tutkimuksiin. Hän on allergiastaan huolimatta selvästi eläinrakas.

Kotiin päästyämme lapset söivät vielä iltapalaksi klementiinit. Syömisen jälkeen PrinsessaKeijukainen tuli esittelemään kätään johon sattui. Oli sieltä täältä ihan punainen. Ennen ei ole klementiinit aiheuttaneet mitään. Rupesimmekin ajattelemaan, olisiko se yhteisreaktio. Voisiko se johtua koiraneitokaisen nuoleskelun ja klementiinimehun yhteisestä vaikutuksesta? Allergiathan ovat siitä mielenkiintoisia, että kahden asian yhteisvaikutus saattaa saada reaktion aikaiseksi. Seurataan. Seuraavan kerran kun annetaan koiran nuolla tytön kättä, ei syötetä ainakaan sitrushedelmää pian sen jälkeen. Seurataan tuleeko käteen mitään vai ei. Ja vastaavasti seurataan tilannetta seuraavan klementiinin jälkeen.

***

Yöllä tulee Oscarit. Ne on nähtävä. Menenkin nyt seuraavaksi muutamaksi tunniksi nukkumaan (mua ei kiinnosta niinkään se punaisen maton osuus, ei oikein kiinnosta "kuka kenenkin päällä tänävuonna on". Kolmelta pitää herätä katsomaan itse gaala. Mä en halua nähdä pelkästään sitä typistettyä koostetta.

***

* Lisäys klo 23.45! Unohdin selittää seropin (niille jotka eivät sitä välttämättä vielä tiedä). Seropi = sekarotuinen piski. Ja ihan siis hellämielisesti, sekarotuiset voivat olla mitä ihanampia koiria, ja arvostan niitä siinä missä rotukoiriakin.