Yksi "normaali" työpäivä takana. Siinä se meni. Puhelimeen vastaaminen oli "rasittavinta", ja sekin vain tämän kähisevän ääneni takia. Huomenna se lapsilauma... odotan kauhulla mitä siitä tulee tällä äänellä. Pitäiskö ostaa vapputorvi tms, jota töräyttää kun haluaa hiljaisuutta ja tarkkaavaisuutta?

***

Pojan kuumeaallot alkaa kummastuttaa. Välissä oli kaksi kuumeetonta päivää, ja nyt illalla kotiuduttuaan mittasi taas yli 38:n lukemat. Mies lupaili jäädä huomenna kotiin pojan kanssa, töissä on kuulemma sen verran hiljainen vaihe menossa, että hänen poissaolonsa ei hirveästi vaikuta.

***

Ihana kevätilma. Ja tuo ilma innoittaa myös liikkumaan. Tänään jo mietiskelin, että kun busseilla töihin mennessa pitää varata reilu tunti kaikkineen aikaa (mukaanlukien tytön päiväkotimatka), niin kävelisikö sinne siinä samassa ajassa. Tosin tällä viikolla en aio vielä kävellä, vältän turhaa rasitusta näin flunssan jälkimainingeissa. Pitääkin tänään tutkiskella opaskarttaa ja mitata matka. Toinen mitä mietiskelin, että jos haluaa lyhentää työmatkaa ajallisesti, pyöräily voisi kannattaa (joudun linja-autolla vaihtaa keskustassa toiseen autoon, minkä takia aikaa tulee varata reilummin), ja pyöräily vaatisi uuden pyörän ostoa. Samoin se vaatisi, että tyttö tulisi vihdoin opettaa polkemaan sen verran että pystyisimme yhdessä polkemaan hänen päiväkotimatkansa, ja jatkaisin itse siitä.

***

Pitäis ehtiä ja jaksaa jossain vaiheessa vaate- ja kenkäostoksille. Minä kaipailen vielä muutamaa uutta vaatekappaletta (mm. alusvaatteita), lapset tarvitsevat vaatteita, mieskin kai jotain. Minä kaipaan kenkiä, niin ja laukkua. Pojalle tarvinnee ostaa lenkkarit ja jotkut kävelykengät kai myös. Tyttönkin kenkävarastoa lienee tarve täydentää. Ja lankaa tarvitsen, tytön-uuden-puvun-vihreää ja tummansinistä, jotta saadaan asuun sopiva kevätlakki tytölle.

***

Äänettömyys ja yskä pännii! Muuten ihan mukiinmenevät tunnelmat. Että sellasta tällä kertaa.