Näin taas äärimmäisen outoa ja sekavaa unta. Ihan ihmeellistä. Yritän muistaa siitä jotain pätkiä.

Olin raskaana, ja unessa oli joku toinenkin joka oli raskaana. Jostain oudosta syystä minun piti tutkia tätä toista odottavaa äitiä, koetella siis mahan päältä ja kuunnella stetoskoopilla vauvan ääniä. Itse olin ollut jossain vaiheessa tutkimuksissa, ja vauva oli todettu ihan terveeksi ja hyvin voivaksi. Olin jo kahdeksan viikkoa yli lasketun ajan, enkä muistanut koskaan tunteneeni vauvan liikkuvan. Pelkäsin jo, että saisin kirjoitella postituslistoilla uutisia kuolleena syntyneestä. Unessa en kuitenkaan synnyttänyt joten en tiedä lopputulosta.

Unsessa olin kampaajalla jossain oudossa paikassa, ja kampaajani katosi jonnekin pitkäksi aikaa. Samassa puljussa liikkui muitakin ihmisiä, ja jotenkin unessa välittyi, että he olivat gangstereita tai terroristeja. Kerroin yhdelle melko tummalle miehelle, että odottelin kampaajaa, sillä hiuksiani ei ollut leikattu yli puoleen vuoteen. Aistin unessa, että mies ei pitänyt ajatuksesta, vaikka olikin ihan vieras mies, sillä hän oli niitä miehiä, joiden mielestä naisilla pitää olla pitkät hiukset. Kun mies käveli paikalta, totesin, että mullahan oli värikin päässä, odottamassa että kampaajani (hänkin mies) palaisi.

Jossain vaiheessa unta, olimme poikani kanssa tuulikaapissa lähtemässä pakoon virpojia. Ovikello soi, eikä virpojat suostuneet helpolla lähtemään, vaikkei avattu ovea. He ehkä näkivät meidän varjomme etuoven ikkunoista. Kun olimme valmiit lähtemään, poika ehdotti, että nappaan muutamia suklaamunia mukaani, ja jaan matkalla virpojille. Ja niin myös tein. Kun lähdimme, jaoin munat niin moneen koriin kuin vain ne riitti. Outoa tosin oli se, että kaikki virpojat olivat aikuisia. Muutoin tämä osa unesta oli oudon totuudenmukainen: tuulikaappi, etuovi ja pihakin lähtiessämme, oli täysin tunnistettavissa meidän asunnoksi ja pihaksi. Yleensähän unessa asiat vääristyvät, eivätkä vastaa todellisuutta.

Unessa oli muistaakseni paljon muutakin, mutta tuon enempää en siitä jaksa muistaa. Joka tapauksessa äärimmäisen outo ja sekava...