Aamulla oli hitusen huvittavaa, kun tyttö tuli herättyään isiä herättelemään ja taas kyselemään että saako katsella lastenohjelmia, niin mies hyssytteli häntä ja sanoi, että annetaan äidin nukkua. Annoin heidän uskoa että nukun. Ja tokihan nukahdin uudestaan, mutta heräilin aina silloin tällöin kun muut yrittivät olla hissukseen etten heräisi. Yhdeksän kieppeillä mulle tuotiin aamupala sänkyyn. Miten lahjottiin, sen löydätte taas täältä. Kukka ja kukkakortti on pojan käsialaa, piirretty kortti ja sydänkoru tytön, mies osti mielikuvituksellisesti suklaata. Tosin tuntee mun makuni sen verran hyvin, että osti valkoista.

Herättyä ja noustua kynin mieheni, kun se on sitä odottanut jo pitkään, jonka jälkeen oli suihkuputki ja sitten valmistautuminen lounaalle. Jakuduimme kahteen leiriin. Minä istuin typykän ja meikäläisten kanssa yhdessä pöydässä, mies ja poika toisaalla kahdessa pöydässä miehen suvun kanssa. Ei mistään erimielisyyksistä, vain ihan käytännön syistä. Oikeastaan olen ihan tyytyväinen, että meidän lapset eivät istuneet samassa pöydässä keskenään, etteivät tapelleet, kinastelleet tai kiusanneet toisiaan. Lounaan jälkeen poikesimme meikäläisille, jonne anoppikin tuli miesystävänsä kanssa pyörähtämään ja saimme pitkästä aikaa jutustella hänenkin kanssaan. Ei olla käyty heilläkään sitten välipäivien, muistaakseni. Huomenna saatetaan nähdä uudemman kerran, jos vain satutaan samaan paikkaan samaan aikaan. Huomenna on meinaan tytön temmellyksen kevätjuhla, eli siis todellisuudessa isomman urheiluliiton kevätesitys, jossa siis tyttö esiintyy oman ryhmänsä kanssa ja lasten serkku esiintyy myös ryhmineen.

Kotiin tultua tyttö katosi pihalle loppupäiväksi, poika pelaili ja me aikuiset touhusimme aikalailla omiamme. Ihan kuppiin mahtuva äitienpäivä.

***

Parhaillaan menee Bones, tarttis sitä olla katsomassa tuossa muutama metri taaempana sohvalla, mutta kirjoitan nyt tämän loppuun jokatapauksessa, kun tuli taukoja kirjoittamisessa aiemmin.

***

Mulla on muutenkin jännästi mukavampi olo. En tiedä onko sillä mitään merkitystä, että ostin jalkavoidetta ja ladyshaverin, olen rasvaillut tiuhaan koppurajalkapohjiani, ajelin eilen sääreni, lakkasin niin sormen- kuin varpaankynnet ja tänään ajelin kainaloni. Ehkä tunnen itseni jotenkin naisellisemmaksi tällä hetkellä... Olisiko se sitä? Tiedä häntä.

***

Aloitin eilen sitä tytön vihreää lakkia/pipoa/hattua virkkaamaan. Ihan mukavasti olen jo saanut aikaiseksi. Olisi erittäin vakaa tarkoitus saada se ja vielä valkoinen juhlahellehattu virkattua tytölle ennen kuunloppua, siis niin, että se valkoinen olisi tytöllä jo käytössä päiväkodin kevätjuhlassa. Yritetään, kovasti yritetään. Todellisuus saattaa olla jotain ihan muuta, mutta toivoa ja yrittää aina voi.

***

Nyt lienee paras siirtyä sohvalle, ettei mene ohjelma ihan ohi silmien ja pysyy juonessa mukana.