Otsikko viittaa aamupalaani. Tyttö kun halusi Uis Iuskaa aamupalaksi, piimälimppu ei kelvannut. Hän myös halusi leipänsä päälle maksaa, eli siis maksamakkaraa. Tyttö näki, että minä en otakaan sitä Uis Iuskaa (tai Ius Uiskaa, niinkuin välillä menee sanat solmuun tytöllä, ei kuitenkaan tänään) niin hän totesi että "Ai sä otat pimpsistä!"

Toim. huom. Ei ole kyse siis siitä etteikö tyttö osaisi sanoa maksamakkara tai piimäimppu (r puuttuu tai on heikko, l puuttuu oikeastaan täysin), vaan lasten taipumuksesta väännellä sanoja ja lempinimetä niitä.

***

Uskallanko kuiskata, että tämä aamu vaikuttaa lupaavalta, ei yhtään vastaansanomisia olle tytöltä tullut, ei kiukuttelua jne. Mutta en nuolaise, ennenkuin olen päässyt päiväkodista lähtemään.

***

Pojalla oli koulusta terveisiä, niin hyviä kuin pieni pettymyskin. Hyvät uutiset olivan opettajan sanat, että pojan käytös on parantunut. Hienoa! Toinen hyvä oli erityisopettajan (poika on siis ihan tavallisessa koulussa, ei erityisluokalla) koko luokalle teettämä luetunymmärtämisen koe, ja poika sijouttui ryhmään parempi kuin keskitaso. Wau! Pieni pettymys oli matikan koe, jossa yleensä on ollut vain korkeintaan pari virhettä per koe. Nyt oli kaksi koetta, joissa toisessa oli 3 virhettä ja toisessa jopa 5. Ja kun uskon että poika oikeasti olisi pystynyt parempaan ihan vain olemma hieman huolellisempi ja tarkempi ja lukemalla tehtävät huolellisemmin.