Mullon uusi pyörä! Arvatkaa minkä värinen? Ette ikinä arvaa. 7 vaihdetta, etukori, valot, Crescent. Mies on juuri hakemassa sitä. Juu, en polkenut sitä kotiin... Juuri itse asiassa soitti, sen piti tuoda oma pyörä samalla, uusi ja Crescent sekin, sai mut ylipuhuttua hiukkasen hinnakkaampaan pyörään. Ei saanut kuulemma mahtumaan pyörätelineeseen molempia yhtä aikaa, jättää omansa liikkeen pihalle ja hakee tänään myöhemmin.

Mun pyörä on kyllä hienompi, kaikkiaan, vaikka miehen pyörä onkin "teknisesti parempi".

Pojalla on 2000-luvun uusi hyväkuntoinen käytetty Tunturi Bomber. Sillä se tuolla pihalla nyt viilettää, se tuotiin ensin kotiin. Ei oikein raaski uutta ostaa tuollaiselle pojanviikarille, joka saattaa sen kuitenkin kolhia jos lujaa menee ja kaatuilee, jättää sen milloin mitenkin ilman jalkaa maahan makoilemaan - vaikkei tietenkään sais. Eikä se kuitenkaan mene kuin ehkä 3 vuotta, kun täytyy jo ostaa isompi. Ostettiin suurin mikä ei oo kuitenkaan liian iso.

Meijän pihan pyörät lisääntyy näin yhdellä... Vietiin 2 pois ja tuodaan 3 tilalle. Kolmen uuden lisäksi meidän pientä pihaa kansoittaa tällä hetkellä 5 vanhaakin pyörää, kyllä, 5. Mun vanha, pojan vanha, tytön 2 nykyistä ja 1 "varaosiksi" meikäläisiltä tuotu pyörä. Tytön pyöristä toisessa on apupyörät, toisessa ei, vaikka siihen pitäis olla jossain. Jos siihen hiukan isompaan parempaan löytyisi apupyörät, ei tarttis sitä pienempää ruostekasaa käyttää (sen ruostekasan apupyörät ei sovi siihen toiseen). Joten nyt sitten aluksi yritetään polkeminen opetella apupyörillä. Kun osaa jo oikeasti polkea, niin sitten voi yrittää kertaheitolla siirtyä vaikka apupyörättömään.

Tyttö tarttis tosiaan opettaa polkemaan. Josko huomenna sais jo aloitettua. Josko pian myös oppisi. Josko jossain vaiheessa alkukesästä päästäisiin koko perhe pyörillä liikkumaan.

Sallisikohan kelit sun muut tekijät mun mennä huomenna pyörällä? Seutupolkemaan en ryhdy, vaikka siis kunto jossain vaiheessa antaisikin myöten, niin ajassa häviää niin pitkissä matkoissa jo. Sitten taas ihan oman kaupungin sisällä, varsinkin tuolla minun matkallani jo voittaa ajassa pyörällä verrattuna bussiin. Bussilla pitää mennä kiertäen torin kautta, pyörällä pääsee suorempaa.

***

Mun kypärä ei sovi mun pyörän väriin! Ei hirveetä! (älkää ottako mua liian tosissaan, oikeesti en ole kovinkaan muoti- tai tyylitietoinen)

***

Ihan vain hetkeä myöhemmin, tässe ny o:

92630.jpg