Jotain sitä luokkaa, hitusen yli, olen tänään polkenut. Ei hassumpi suoritus, ottaen huomioon, että en ole lasten aikana paljonkaan polkenut, lyhyitä matkoja vain ja erittäin vähän. Viime kesänä poljin muutaman kerran silloiseen työharjoittelupaikkaan, sinne oli lyhyempi matka kun tämänhetkiseen paikkan.

***

Pyytelin että kun kerran muu perhe on kotona, että yrittäisivät tehdä jotain kämpän eteenkin. Kaikki merkit puhelimitse päivän aikana antoivat jotenkin odottaa iloista yllätystä. Kotiovesta astuessani oli kuitenkin näky sama kuin aamulla lähtiessäni. Minun silmääni ei ainakaan osunut mitään näkyviä muutoksia. Olin väsynyt ja masentava näky sai väsymään entisestään. Tyttökään ei ole vaatinut mitään suurta huomiota vaikka onkin kipeä, levännyt kuulemma koko päivän, joten sen ei olisi pitänyt estää kotihommia.

***

Tyttö ei päässyt tänään kaverin syntymäpäiville. Lämpöilee edelleen, mies on huomisenkin vielä tytön kanssa kotona.

***

Perjantaina, jos tyttö vaan silloin on päiväkotikunnossa, hänet pitääkin viedä toiseen päiväkotiin. Päiväkotihenkilökunnalla on koulutuspäivä.

***

Poika oli päässyt lehteen, sanallisessa muodossa, ei kasvojen kera. Kummitätikin sen oli huomannut.

***

Poika sekoittaa aina vaan ja edelleenkin V:n ja F:n (ei nyt ihan joka sanassa, mutta usein). "Euronefs" hän luki taas äsken ohjelmaoppaasta (älkää nyt kuvitelko, että olettaisin hänen jo osaavan lausua sen "juuronjuus", vaan odotan hänen lukevan sen "euronevs". "Lomakirjaan" (tehtäväkirjasarja, suunnattu ykkös- ja kakkosluokansa päättäneille) hän kirjoitti "elevantti" ja "delviini". Puutun siihen aina, pyydän häntä esimerkiksi lukemaan uudestaan kun lukee V:n F.änä. Painotan vielä joka kerta, että siinä sanassa ei ole F:ää missään.

Pojan lukemisesta noin muuten, hän tuntuu nykyän usein vain vilkaisevan sanaa että miltä se suurinpiirtein näyttää ja sitten arvaa mitä siinä lukee. Hän ei siis keskity siihen mitä lukee, ikäänkuin hän yrittäisi lukea nopeammin kuin mihin hänen taitonsa vielä riittävät. Huolellisuutta lisää siis.

***

Haukotus!! Vois ihan hyvin kaatua sängynpohjalle ja jäädä sinne aamuun asti. Mutta ehken nyt ihan vielä.