Sinne meni. Poikanen lensi muiden hoiviin kolmeksi yöksi, neljäksi päiväksi. Se oli kyllä vähän kiikun kaakun, päästääkö. Pojalla on meinaan tosi paha yskä, eikä ole ihan muutenkaan täysissä energioissaan. Mutta hän halusi itse lähteä, väitti jaksavansa, eikä kuumetta ollut. No, kyllä ne varmaan soittelee ja kutsuu hakemaan aiemmin pois, jos poikasen vointi huononee.

Isi vei kokoontumispaikkaan, itse jäin kotiin tytön kanssa. Lähteissä koko poika melkein hukkui näkyvistä valtavan rinkan alle. Eilen illalla vielä oli ihan viime-viime-hetken kauppareissu. Istuinalusta oli ainut välttämätön kauppalistalla, mutta samalla ostivat karkkipussin (sinne sai ottaa "vähän nannaa" mukaan) ja uuden makuupussin, pienemmän ja kevyemmän.

Intiaanihenkiset vaatteet ovat edelleen mulle epäselvät. Eiköhän mukana olevista jotkut kelpaa.

Serkkulikatkin lähtivät molemmat samalle leirille. Vanhempi, vartiolainen, kummityttöni, jää vielä leirille kun tiistaina haetaan sudenpennut pois.

***

Eilen illalla paljastui iloinen yllätys. Viime kesänä pojalta leirille unohtuneiksi luullut pipo ja sormikkaat löytyivät: makuupussi-pussista, tipahtivat lattialle kun se ensikertaa avattiin viimekesäisen leirin jäljltä (tämä siis ennen kuin pojalle ostettiin uusi makuupussi). Ehdin vielä pestä ne illalla ja poika sai ne nyt tälle leirille mukaan. Poika sanoi, ettei muistanut että oli ne sinne makuupussipussiin laittanut. No ilmeisesti ei, sillä viimekesänä motkotin niistä aika tavalla pojalle ja jos silloin olisi muistanut, niin varmasti olisi kertonut hiljeentääkseen minut.

***

Mulla oli eilen jotain outoja vatsavaivoja. Vatsa kiersi ja oli kipeä, huono ja heikko olokin oli, mutta eniten se vaivasi liikkeellä, kävellessä tai seistessäkin, lievittyi kun oli asettunut ja rauhoittunut istumaan jonnekin ja levätessä makuuasennossa olo oli ihan hyvä. Koko eilisen päivän se oli, alkoi töissä heti aamulla, jatkui illallakin, joten minä lepäsin ja torkuinkin (olin tosi väsynyt muutenkin) illalla kun miesväki penkoi varastoa (apupyörät löytyi makuupussin ja makuualustan lisäksi, ilmapistooli ja makuualustanpalaset ei). Minä sitten etsin vaatteet kasaan sekä nimikoin ne ja tavarat. Aika myöhään meni, ennenkuin saatiin pojan rinkka pakattua, poika itse meni toki nukkumaan jo ennen.

***

Tästä viikonlopusta on pakko tehdä siivousviikonloppu! Kirpputorillekin täytyy saada lisää tavaraa raijattua. Ja jos pikkuhiljaa saisi otettua kuvia noista ylimääräisistä huonekaluista ja laitettua niitä myös myyntiin. Mutta se todellakin vaatii, että jostain saisi tyhjän tilan johon huonekalut saisi sen verran esille että kuvia voisi ottaa.

***

Ja tilaan nyt jo etukäteen juhannusaattoaamuksi selkeää säätä Turkuun, muuten on vaarassa että meidän kone ei pääse lähtemään, tai edes laskeutumaan!! Mielellään sitten selkeää säätä myös tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi juhannuksen jälkeen, jottei kotiinpaluunkaan tule viivytyksiä. APUA! Kahden viikon päästä olemme jo olleet siellä kokonaisen päivän!

***

Tyttö oli eilen suruissaan, kun sille jotenkin vasta nyt selvisi, että isoveljensä ei olekaan enää koulussa vaan kesälomalla. Hänkin haluaisi aloittaa jo nyt kesäloman. Voi tyttöseni, niin minäkin, niin minäkin.