Disneyland Park

122154.jpg

Lauantain pyhitimme kokonaan Disneyland Parkille, sunnuntaista 2 viimeistä tuntia ja tiistain viimeiset tuntimme vietimme myös siellä. Lauantaina jo parkkipaikoille oli valtaisat jonot kun ilma oli kaunis ja aurinkoinen, eli koko lähiseutu varmaan oli päättänyt lähteä yhtäkkiä kauniin päivän kunniaksi Disneylandiin, vielä kun ei suurimmassa osassa eurooppaa tai edes Ranskaa tainnut olla paras lomakausi meneillään, niillähän lomat ovat enemmänkin heinä- ja elokuussa. Sunnuntaina ja tiistaina ei ollut samanlaisia ruuhkia, kun sunnuntaina sateli ja tiistai, no sehän on arkipäivä, eli paikallisia oli todennäköisesti vähemmän. Pysäköityämme suuntasimme puistojen suuntaan, pitkää katosta jossa kulki kaksi liukuhihnaa, useammassa pätkässä. Kun se katos päättyi, alkoi uusi katos jossa oli kaksi pitkää liukuhihnaa, joista toinen vain oli käytössä. Liukuhihnojen vieressäkin sai toki kävellä. Liukuhihnakatosten päätyttyä oli vielä aikamoinen kävelymatka itse puistoon. Ennen varsinaista sisäänkäyntiä oli laukkutarkastus.

Puistossa ihmettelemistä riitti kyllin. Katselimme paikkoja, poikkesimme kauppoihin ihmettelemään taas tarjontaa. Pyrimme käymään laitteissa ja kohteissa joihin ei tarvinnut jonottaa ihan niin hirveän kauan. Meidän Prinsessamme esimerkiksi kyllästyi jonottamaan halia, kuvaussessiota ja nimmaria prinsessoilta, joten tyydyimme vain kuvaamaan heitä hieman kauempaa. Ruususen linna oli todella kaunis, niin ulkoa kuin sisältäkin. Kävimme vene-, auto- ja sirkusjuna-ajelulla, kiersimme Liisa ihmemaan labyrintissa, kävelimme kierroksen sukellusveneessä, menimme kummitustaloon, kävimme kokemassa kolmiulotteisen ja muutenkin erikoistehostetun "Kulti kutistin yleisön" elokuvan, kiersimme alueen höyryjunalla sekä kävimme merirosvolaiva-ajelulla. Muu porukka meni vuoristorata-ajelulle (kyllä - myös Prinsessamme) kun minä jäin laukkujen kanssa pois kyydistä. Minä ja Haisuli-täti jätimme puolestamme väliin lentävät pyörivät raketit.

Paljon jäi siellä vielä näkemättä ja kokematta, HraTeetä harmittaa että SpaceMountain: Mission 2:een ei ehtinyt, itseäni harmittaa suunnattomasti, että silloin kun olisi ollut meille mahdollista päästä jokilaivalle, ne eivät kulkeneet ollenkaan. Näimme aikalailla kaiken Main Street USAsta, suurimman osan Fantasylandista ja Discoverylandista sekä raapaisimme vain pintaa Adventurelandista ja Frontierlandista.

Lauantaina kello 23, puiston sulkemisaikaan oli vielä tavattoman upea ilotulitus Ruususenlinnan ympärillä, musiikin siivittämänä. Saatiin jopa ihan onnistuneita valokuvia ilotulituksesta.


Disney Studios Park

122158.jpg

Studios Parkissa vietimme lähes koko sen sunnutaisen aukioloajan. Se ei ollut läheskään yhtä iso kuin sisarpuistonsa, mutta ei silti yhtään sen tylsempi. Palasimme Studios Parkiin vielä tiistai aamulla hetkeksi, mutta silti jäi vielä muutama paikka käymättä ja kokematta. Täälläkin, tietysti, tutustuimme kaupan antiin ja hyvä päiväkin oli siihen, sillä sunnutaina satoi. Tutustuimme Disneyn animaation historiaan ja kehitykseen, lensimme Aladdinin lentävillä matoilla, koimme mainion Cinemagique elokuvan, näimme ihan kivan, mutta varmasti enemmän pienten lasten mieleen olevan Animagique shown, katselimme Disney Cinema paraatin. Kiersimme Walt Disney Television Studion kierroksen, jossa jäimme ikuisuudelta kestäväksi ajaksi odottelemaan kun HraTee ja Kimpula kävivät virtuaalivuoristoradassa, jonka sai suunnitella itse. Menimme Studio Tram Tourille joka oli ihan mielenkiintoinen, mutta turhan lyhyt. Lapset näkivät myös Taren, Herra Ihmeen ja Mikki Hiiren.

Kolme kohdetta jäi täältä vain väliin, sen verran pienempi puisto oli. Täällä myös valtaosa kohteista oli sisätiloissa tai katettuja, joten sadekaan ei niin haitannut, eikä onneksi kyllä ihan kokoajan satanutkaan.