Sain Herkulta kirjaimen A

Kommentoi tähän entryyn ja minä annan sinulle kirjaimen. Kirjoita blogiisi kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi.

Aurajoki

Kotikaupunkini symboli, kaupungin läpi kiemurteleva suoni. Kävely jokirannassa on nautinnollinen elämys, jonka annista nautin nykyään turhan harvoin. Loppukesäinen tai -keväinen jokiranta palauttaa mieleeni lukion välitunnit. 21:n vuoden aikana olen asunut pidemmän aikaa täl pual jokke ku tois pual jokke.

Ajatus

Pieni sana jolla on suuri sisältö. Ajatus lähtee jostain asiasta, joka jää muhimaan. Se voi lähteä kuvasta, tai jostain toisesta sanasta, äänestä, tuoksusta tai tunteesta. Se paisuu, ja siitä saattaa syntyä suurempi idea. Siitä saattaa syntyä sanoja paperille, lahja ilahduttamaan toista tai jotain ihan omaksi iloksi. Ja ajatus, merkityksessä missä hyvänsä on arvokkaampi kuin kasa kultaa tai säkillinen seteleitä. Jos menettäisin kyvyn ajatella, tuskin tahtoisin enää elääkään.

Avaruus

Suurta ja ihmeellistä, täynnä arvoituksia, mysteereitä ja kartoittamattomia tähtiä. Kaunista mutta pelottavaa. Lennättää mielikuvitusta ja antaa sille äärettömät mahdollisuudet.

toisaalta taas:

Tilaa olla, hengittää ja levittäytyä. Jotain jota vaadin toisinaan.

Ahtaus

Ahdistavaa, tukahduttavaa. Jotain mistä loputtomasti pyrkii pois, aina vain avarampaan ja avarampaan. Siitä saatta syntyä kierre, josta ei pois pääse, aina jossain vaiheessa on taas liian ahdasta ja rupeaa vaatimaan lisää tilaa...

Asumisoikeus

Välivaihe matkalla vuokralta omistukseen. Tapa saada rahaa säästöön, silloin kun ei osaa säästää. Hyvä vaihtoehto jollei ole mahdollisuutta saada itseään tyydyttävään asumiseen "oikeaa" asuntolainaan.

Ammatti

Toisinaan tavoittamattomalta tuntuvaa mutta kuitenkin tavoittelemisen arvoinen. Jotain, jonka minäkin vielä jonain päivänä haluan itselleni. Mutta sen täytyy kuitenkin olla viihtyisä ja tyydyttävä, minkälaista tahansa en tahdo enkä huoli. Valttikortti, jokeri tai ässä työelämässä.

Aika

Sitä tuntuu aina olevan liian vähän. Se valuu hienona hiekkana sormien läpi. Joskus sen soisi pysähtyvän edes hetkeksi. Toisinaan, erittäin harvoin se tuntuu matelevan, lähes pysähtyneen, juuri silloin kun sen toivoisi kiitävän.

Alitajunta

Omani on ajoittain ylivilkas, tekee tepposiaan, synnyttää mitä omituisempia unia. Välillä hyvä ystäväni, toisinaan pahin viholliseni.

Ampiainen

Öttiäinen jonka kanssa en tahdo olla samassa huoneessa. Pelkästään jo televisiokuvakin kyseisestä pörriäisestä saa selkäpiitä karmimaan. Pelkään lajiaan ja sukulaisiaan melkein hysteerisesti, juoksen ulkonakin karkuun, kiljun ja huidon, jos liian lähelle uskaltautuvat. Uhriksi olen joutunut kaksi kertaa, kummallakaan kertaa en tiennyt heidän läsnäolostaan vaikka itse olinkin syypää.

Aikuisuus

Toisinaan se tuntuu harhalta. Se on etuoikeus tai taakka joka tuo mukanaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Se voi olla myös asenne. Jotain, josta tahtoo toisinaan lomalle, jota tahtoo paeta, palata ajassa taaksepäin aikaan ennen sitä. Jotain, jota lapset tavoittelevat ja ihannoivat, eivätkä mielestään saavuta tarpeeksi nopeasti, mutta eivät valitettavasti vielä silloin tajua sen olevan edessään kuitenkin ihan liian pian.