Pojalla oli tänään hauska matematiikan läksy: Hassu tarina.

Tehtävänä oli laittaa ensin viivan kohdalle jokin luku nollan ja tuhannen väliltä ja vasta sen jälkeen sai lukea tarinan. Tällainen tuli tarinasta:

"Äiti pyysi anttia käymään kaupassa ja tuomaan sieltä 900 purkkia maitoa. Äiti antoi Antille mukaan 5 euroa ostoksia varten. Antti puki päälleen vain ohuen pusakan sillä ulkona oli 1000 astetta lämmintä. Kauppaan oli matkaa 1000 kilometriä, joten matka sujui äkkiä. Kurre odotteli Anttia kaupan ovella. Kurrella oli mukana 2 muuta oravaa. Yhdessä he kaikki menivät sisälle kauppaan. Kassan vieressä oli pinossa 100 säilyketölkkiä. Kurre kavereineen hyppäsi pinon päälle ja pino sortui. Kuului hirveä ääni ja paikalle porhalsi 13 myyjää. He ohjasivat ystävällisesti mutta päättäväisesti 70 oravaa kaupasta ulos.

Antti kiirehti kylmäkaapin luokse maitopurkkeja hakemaan. Hän otti maitopurkit syliinsä ja nappasi vielä 500 purkkia jogurttia ostoskärryihin. -Nämä jogurtit pistelen huomenna aamupalakseni, ajatteli Antti mielessään. -Ai niin, meillähän on hammastahna lopussa. Äiti varmasti ilahtuu, jos tuon 800 tuubia hammastahnaa mukanani. Ja vessapaperi on tarjouksessa, vain 1000 senttiä rulla. Otanpa sitäkin 999 rullaa. Kyllä nyt kotona ollaan iloisia, kun olen ollut näin reipas!

Antti kiiruhti ostoksiensa kanssa kotiin. Hän oli niin iloinen, että hyppäsi kotirapussa aina 16 porrasta kerralla. Pian hän olikin talon 17 kerroksessa, missä he asuivat. Antti avasi oven ja äiti näki hänen ostoksensa. Äiti riemastui niistä niin, että halasi Anttia 1 kertaa."