HraTeen vanhenemisen kunniaksi äitini lahjoi meitä palveluksillaan. Tosin alunperin oli tarkoitus hyödyntää niitä palveluksia lähinnä tänä illalla, mutta eilen illalla äiti soitteli ja sanoi että mieluiten antaisi itsensä käyttöömme jo sinä iltana. Ei kaikkein ihanteellisin aikataulu, sillä alkuperäiseen suunnitelmaan oli kuulunut sekä elokuva että ravintolassa ateriointi ihan kahdestaan, joka aikataulujen muutoksen takia nyt supistui pelkkään elokuvaan. Lapset siis menivät mummin luo yökylään ja me sukelsimme caribialaisten merirosvojen maailmaan. Pidin kyllä elokuvasta, sopivan hauska ja sopivasti toimintaa. Jään odottemaan kolmatta osaa, eikös se ensivuonna tule. Tuo kun jäi kutkuttavasti kesken. Tuo on siis aivan sietämätöntä yleensä tv-sarjoissakin, kun pitää jäädä kuukausiksi epätietoisuuden ja jännityksen valtaan kun kausi loppuu aina sietämättömän jännittävään kohtaan.

Lapset kotiutuivat sitten tänään puolilta päivin. Ehdimme aamulla ennen sitä katsella rauhassa viime torstaisen 4400:n ja yhden jakson BBC Primeltä joku aika sitten tallennetusta Black Adder Goes Forth "maratonista" (kaikki 6 jaksoa tuli yhtenä iltana putkeen). BBC Prime tarjoaisi varmasti paljon hyvää viihdettä, jos vain osaisi seurailla sen ohjelmatietoja, mutta sitä tulee katsottua ihan turhan harvoin.

***

Tänään sain sitten vihdoin viimein yhden urakan loppuun, nimittäin sain luettua Narnian kaikki tarinat loppuun. Itkuhan siinä lopussa tuli, ei siltä voinut minun herkkyydelläni välttyä. Helpotus on päästä kyseisestä tiiliskivestä työmatkalukemisena, painoi turhan paljon.

Nyt vain on yksi ongelma: tekisi mieleni heti sukeltaa seuraavaan kirjaan. Mielelläni se olisi se Kathy Reichsin ensimmäinen, mutta kun HraTeellä on se vielä kesken. Tokihan siellä kirjan välissä voi kuljettaa kahta kirjanmerkkiä, mutta mitäs sitten, kun me haluttaisi molemmat lukea yhtä aikaa, silloin se on todellinen ongelma.

***

Lisäys puoliltaöin:

Eilen kun olimme lähdössä elokuviin, mummilan pihalla yhtäkkiä pojan ilme muuttui ja sormi nousi osoittamaan mummin talon sivuitse: "Katsokaa!"
"Mitä siellä on?"
"Kuumailmapallo jossa on muumin kuva!"

Ja totta ihmeessä, siellä sellainen lensi, tosi lähellä. Piti Prinsessakin oikein hakea sisältä äkkiä, että ehtii nähdä sen. Myös mun pesästä lentänyt pikkusiskoni oli tulossa vauvansa kanssa paikalle juuri silloin, ja viittoiltiin hänellekin, että: "Käänny ympäri, tuolla, katso!"

HraTee tiesi kertoa että se tekee ihan yleisiä lennätyksiä, lento maksaa reipaan satasen! Sillähän summalla pääsee jo kauemmas ulkomaille ja takaisin ihan lentokoneella!!