Eilen vähän ennen kahta HraTee lähti Prinsessan kanssa perhesählyyn. Prinsessan hampaat näyttivät silloin vielä tältä (kuva on tosin otettu jo heinäkuussa Särkänniemessä, Prinsessa irvistää lähes kaikissa valokuvissa noin, jos pyytää hymyilemään):

212371.jpg

Kolmen aikoihin he tulivat kotiin, hieman etuajassa. Prinsessa oli kaatunut (ei kuitenkaan pelatessa, vaan muiden tyttöjen kanssa juoksennellessa) ja lyönyt hampaansa penkin reunaan (niitä kun jumppasaleissa yleensä on, niitä pitkiä matalia, ilmeisesti). Molemmat etuhampaat olivat painuneet sisällepäin, toinen enemmän kuin toinen:

212372.jpg

Kaupungin päivystävä hammaslääräri ei päivystä kuin aamuisin viikonlopuilla, näin ainakin nettisivuilta löytyi, Hammaspulssissa ei ollut enää aikoja. Eikun hakuammunnalla jollekin yksityiselle. Sattui olemaan paikalla, vaikkei normaalisti päivystä. Suostui ottamaan vastaan, jos heti menisivät. Hieman neljän jälkeen tulivat jo kotiin. Pahemmin vääntynyt oli otettu pois, vähemmän vääntynyt jätettiin paikoilleen:

212373.jpg

Sanoi että toinen mahtuu olemaan paikoillaa, mutta pitää seurailla, että jos se haittaa syömistä, se pitää myös ottaa pois. Veikkasi myös, että todennäköisesti siitäkin hampaasta on katkennut verenkierto, jolloin se mustenee ajan myötä, eli sitäkin pitää seurailla ja mustuessaa myös poistaa. Kuulemma kehittyville rautahampaille tuo tapaus oli paras mahdollinen onnettomuus: kun ne taipuvat suun sisällepäin, ei kuulemma pitäisi vaurioittaa tulevia hampaita. Ilmeisesti jos olisivat työntyneet ikeneen sisällepäin haitta olisi ollut todennäköisempi.

Olin kyllä odotellut, että koskas Prinsessalta rupeaa hampaat vaihtumaan, mutta en nyt tällä tavalla niiden toivonut irtoavan. Nähtäväksi jää, koska tilalle kasvaa rautahammas. Juuri oli ainakin tuossa poistetussa etuhampaassa vielä tosi pitkä, eli ei olisi ihan lähiaikoina ollut itsellään vaihtumassa.

Nyt Prinsessan pitää pari päivää syödä pehmeitä ruokia, jotta se toinen vääntynyt hammas saisi rauhoittua. Ässä suhisee jännästi. Jos osaan yhtään tulkita tytärtäni, niin hän on melkein ylpeä tapahtumasta, näin jälkeinpäin, kun ei enää satu.

***

Kimpula jatkaa omia käsittämättömyyksiään. Nyt on jo ollut alkuviikosta asti kateissa jumppapussi, jossa on myös yhdet pojan parhaista kouluhousuista. Ei muka millään koulusta löydy vaikka olen joka ikinen ilta ja aamu muistuttanut ja patistanut sitä etsimään. Perjantaina, kun lähdin itse niihin aikoihin kun poika heräsi, hän ei ollut pukenut ollenkaan sukkia aamulla, oli ollut paljain jaloin koko päivän!! Tuntuu siltä että jotkin asiat vain eivät millään mahdu hänen päähänsä. No, näyttää siltä että puolentoista viikon päästä olen kotona valvomassa häntä tarkemmin.

***

7 päivää töitä jäljellä. Sen jälkeen ilmeisesti käyn vielä 2 kertaa keskiviikkoiltapäivisin kaitsemassa lapsilaumaa.

***

Eilen sain kolmannen Reichsin luettua ja aloitin neljättä. Tahti tosiaan kiihtyy, nyt luin kirjan viidessä päivässä, kun edellistä luin 9 tai 10 päivää. Ei voi enää tahti paljon kiihtyä. Ensinnäkin neljäs on melkein sata sivua pidempi kuin kolmas ja tekstikin on pienempää. Olen kuitenkin jo lukenut neljänneksen neljättäkin kirjaa.