Prinsessa on päiväkodissa. Ehdittiin sinne jopa ajoissa tänään, ei ollut viimeisten joukossa. Känkkäränkkä ei vieraillut tänään.

Pojalla oli vielä eilen aamulla yli 39 astetta kuumetta. Ei suostunut syömään oikein mitään. Illalla oli vielä huonovointinen, oli kuulemma oksettava olo, vaikkei oksentanut. Lämpöä oli hieman, muttei kuitenkaan kuumetta enää. Nyt aamulla ei ollut edes lämpöä. Söi puuroakin. Eilen illalla jo katselin, kun silmät oli hänellä ihan punaiset. Nyt aamulla on vielä toinen silmä punainen, tuolta nenänvarren puolelta, mutta ei toiselta puolelta. Ei rähmi. Ja tänä aamuna sitten vasta älysi avata suunsa ja kertoa, että eilisestä asti on ollut kurkku niellessä kipeä (ei kuulemma ollut sitä vielä tiistaina). Katsoin kurkkuun, mutta en osaa oikein sanoa. Punaiselta näytti, ja ihan kuin siellä olisi ollut jotain vaaleata peitettä, muttakun en voi olla ihan varma. Yritin katsoa omaan kurkkuuni vertailun vuoksi, niin mulla oli vaaleanpunaisempi, eikä ollut sellaista peitettä. Tiedä sitten. Joka tapauksessa näyttää ainakin yleisvoinnin ja kuumeen osalta siltä, että olisi huomenna jo koulukunnossa. Huomenna on onneksi lyhyt päiväkin, yhdeksästä kahteentoista eikä ole liikuntaa.

Mies saattaa tänään tulla ajoissa kotiin, parin tunnin päästä sen sitten tietää. Saattavat meinaan olla lakossa ainakin puoli päivää (näitä samoja mitä nyt on uutisissakin ollut, näitä metallialan ulosmarsseja).

***

Talvi tuli! Meillä ainakin osui ajoitus ihan nappiin. Perjantaina oltiin ostoksilla, ostettiin mulle ja HraTeelle uudet talvitakit ja muuta vaatetusta miehelle ja lapsille. Aika vain loppui kesken, ja lauantainakin meni muut ohjelmat niin pitkäksi, että ei ehditty silloin lapsille katsoa enempää vaikka alunperin pitikin. No, maanantaina sitten illalla saatiin lähdettyä uudestaan ostoksille. Molemmat lapset saivat toppapuvut ja talvikengät + muuta vaatetusta hieman lisäksi. Tiistaiksi oli mies varannut jo viimeviikolla (tai edellisviikolla, en muista tarkkaan, etukäteen kuitenkin) uusien nastarenkaiden asennuksen (meillä ei ollut ennestään nastoja tuohon autoon, siinä oli kitkat alla kun se meidän haltuun tuli ja koska mies halusi ehdottomasti nyt talveksi nastat, niin ajoi niillä kitkoilla läpi kesänkin).

Siis todellakin, täytyy ihmetellä tuota koltiaisen jalkaa. Jouduttiin ostaa pojalle, joka ei vielä edes ole täyttänyt yhdeksää (ensi viikolla vasta täyttää) niin miesten Kuomat (jotka on kalliimmatkin kuin naisten ja lasten). Ostettiin koko 42 (41 olisi ollut sekin ihan sopiva, mutta ei tuo 42:kaan hölsky eikä jalasta putoa). Totesin sitten että pitää niitä hyvin eikä tuhoa niitä, niin sitten kun ne jää hänelle pieniksi, niin mä saan ne. *virn*  Muistan että jollain munluokkalaisella pojalla oli 42:n kenkä ja se oli hirveän iso, mutta silloin me oltiin jo muistaakseni viidennellä tai kuudennella.

***

Mulla on taas ollut ihan mielenkiintoisia unia parina viimeyönä, sellaisia joiden ei toivoisi välttämättä loppuvan kesken. Harmittaa oikein herätä.