Edittiä lopussa pari tuntia myöhemmin

Miehen laskujen mukaan hän oli sunnuntaina ollut jo 21 päivää putkeen töissä, ilman yhtään vapaapäivää. Tänään hän on ollut jo 22, tämän päivän ollessa jo 23. Eilen illalla hän totesi että yksi aamu. Kysyin, mitä tarkoitti sillä. Yksi aamu töitä ennenkuin on vapaapäivä.

Mun kelloni soi tänään ensimmäisen kerran noin 6.20. Unohdin painaa torkkua, joten siirsin herätystä vartin verran eteenpäin. Kun kello soi uudestaan, painoin torkkua. Seuraavankin kerran painoin torkkua, mutta siinä vaiheessa kuulin ääntä, jota ei pitäisi kuulua: raskasta hengitystä vierestäni. HraTeehän se siinä, vaikka siinä vaiheessa hänen pitäisi olla jo melkein töissä. Tönin hänet hereille, hän pukee, syö jugurtin ja lähtee. 6.48 kuulen kun auto lähtee.

Kimpulalle äsken aamupuuroa tehdessäni heitin 1½ desiä vettä keittimeen (pikapuuroa). Kun kaadoin kuuman veden keittimestä hiutaleiden joukkoon, katsoin, että tulipa oudon paljon vettä. Vedenkeittimeen oli jäänyt eilen vettä, ja tuli ihan löysää puuroa. Sain osan vedestä pois, mutta se jäi edelleen löysäksi. Poika sanoi että on pahaa, ja tällä kertaa kyllä uskoin. Ei tarvinnut syödä kaikkea.

Aamu on nyt kovaa vauhtia muutenkin menossa huonompaan ja huonompaan suuntaan. Alkoi yllättäen sen jälkeen, kun kävin pojan herättämässä. Hän on taas niin "ihanan hurmaava" itsensä. Mulla on muutenkin kurkku jo flunssasta käheä ja aamun aikana se on käheytynyt entisestään huutamisesta. Ja yllättäen uhkaa taas kiire, vaikka olin niin hyvin suunnitellut koko aamun, ja kaikki mahdollinen oli jo valmiina herätessä.

Pari tuntia myöhemmin:

Ehdin ihan ajallaan päiväkotiin Prinsessan kanssa. Kotiin tullessa Kimpula oli jo lähtenyt. Ainakin kassi joka piti ottaa mukaan, oli kadonnut. Toivonmukaan oli kaiken muunkin tehnyt niinkuin olin ohjeistanut ennen lähtöäni, jotta juhlavaatetus ei olisi ihan turha roikkuen päällä miten sattuu. Heillä päättyy päivä tänään jo n. klo 12. Tänään tulee kotiin myös syyslukukauden todistus, joten jännittää oikein nähdä mihin suuntaan on keväästä menty. Nyt joulutodistus on vielä käsittääkseni sanallinen, keväällä tulee numerollisen ja sanallisen arvion hybridi.

Huomenna ei nyt oikeasti hirveästi kiinnosta partiokirkko ja lyhtykulkue haudalle. Mutta poika on sinne ilmoitettu, ja että ei tarvitse kyytiä kirkon jälkeen kotiin, joten vähintään HraTeen on sinne mentävä. ÖH! Myöskin HraTee ehdotti jo aikaa sitten, että mentäisi sen jälkeen, kun ihan viereen mennään, myös hänen mammansa luo kylään saman tien. Jotenkin ei hirveästi houkuta ahtautua lasten kanssa pieneen yksiöön. Mutta kyllä sielläkin täytyisi joskus käydä.

Tekis mieleni mennä tässä vaiheessa takaisin nukkumaan. Ehkä menenkin - kohta.