Ennen lähtöä mummilaan sai kuulla: "koska lähdetään, lähdetäänkö jo, mennään jo...". Mummilassa sai kuulla: "koska saadaan lahjat, joko saadaan lahjat...". Mummilan lahjat jaettua ja hetken niitä ihmeteltyä alkoi jankutus: "mennäänkö jo kotiin, koska lähdetään kotiin, mennään jo kotiin, lähdetään jo...".

Kotona tietenkin odotti lahjat kuusen alla. Niitä ei ollut mitään valtaisaa määrää, mikä ei siis ole mikään huono asia (viimevuonna taisi olla vähän liikaa). Lahjoja oli kohtuullisesti ja ihan kivaa ja järkevää tavaraa. Prinsessa iloitsi valtaisasti myös neljästä pehmeästä paketistaan (erilainen lapsiko?). Kimpulalla ei pehmeitä paketteja ollut. Hän sai legoja, geomageja, kasan kirjoja, kemistin setin ja kauan kaipaamansa, kerjäämänsä, toivomansa uuden puhelimen monilla herkuilla (kamera, mp3-soitin, radio ja pelejä mm.). Prinsessa sai pehmeiden pakettejen lisäksi mm. puhuvan ponin, pari kirjaa, tee-astiaston, geomageja jne. Yhteiseksi saivat DVDitä, (lauta)pelin ja lisää geomageja. Koko perhe sai myös (lauta)pelin ja DVDitä. Meitä vanhempia lahjottiin elokuvalipuilla, kirjalla ja saunatuoksuilla. HraTee oli ehtinyt ja onnistunut ostamaan mullekin lahjan, ja tällä kertaa myös ihan nappiin (aina hänen lahjahankinnat eivät ole niin hyvin onnistuneet). Sain Sims 2 Lemmikkielämää lisäosan. Nyt vain täytyy tehdä C-asemalle tarpeeksi tilaa, että sen mahtuu asentaa. (Pitää varmaan yrittää luoda dalmatialaisen ja mäyräkoirantapaisen risteytys, sillä ollaan huvitettu äidin ja siskojen kanssa itseämme ajatuksella, kuinka metkan näköisiä olisivatkaan pentunsa, jos meikäläisten dalmis ja siskoni "maastomakkara" onnistuisivat lisääntymään keskenään.)

Jouluaatto sujui siis ihan mukavasti ja hyvin (lasten malttamattomuudesta huolimatta). Ei suurempia kinoja tai eripuraa, ei stressiä. Hyvää mieltä ja joulun rauhaa. Sain siis lähes täydellisenä sen parhaan joululahjan mitä toivoa saattaa.

Joulunpyhinä on tiedossa ainakin elokuvia, pelejä ja leikkejä sekä yltäkylläisesti jouluruokia, toisin sanoen mahdollisimman paljon perheen yhteistä laatuaikaa.

***

Joulunajan taikaa: Prinsessa näyttää lupaavia merkkejä lukemaan oppimisesta. Eilen luki jo pari sanaa erään kirjan kannesta, tänään luki muutamia sanoja lisää. Siitä se lähtee. Tätä menoa osaa varmasti jo lukea (ja ehkä kirjoittaakin) suhteellisen hyvin koulunaloitukseen mennessä.

***

Nyt minäkin menen nukkumaan ja saan toivonmukaan huomenna nukkua aamulla pitkään.