En lähtenyt viemään Prinsessaa tänäänkään päiväkotiin. Viivyttelyä ja kiukuttelua. Olin sanonut jo aiemmin etten lähde viemään, jos lähtö menee taas niin myöhään ettämyöhästyttäisiin. Saavat luulla että Taika on edelleen kotona kipeänä. No siitäkös kiukun ja raivon sai aikaiseksi. Rupesi levittelemään vaatteita ja tavaroita ympäriinsä lattioille ja vääriin paikkoihin. Ja tilanne vain paheni ja paheni, kunnes olin lähes hajoamispisteessä. Kun selitin tytölle karua tosiasiaa siitä, miten katkeamispisteessä siinä vaiheessa olin, sain hänet vihdoin lopettamaan. Nyt hän istuu pian päättyvää hiljaista kymmenminuuttista sohvalla ja onkin istunut ihan hiljaa.

Huomenna täytyy herätä puoli tuntia aiemmin ja herättää tyttökin jo silloin, vaikka olisi kuinka väsynyt ja haluton heräämään. Ei näistä aamuista muuten tule yhtään mitään.

***

Nyt on taas rauha ja sopu talossa.

***

Lueskelin sitä kielenvalintalappusta eilen illalla tarkemmin. Siinä painotettiin, että A2 kieltä suositellaan vain niille oppilaille joilla koulu sujuu yleisesti erittäin hyvin, joille ensimmäisen kielen opiskelu on vaivatonta ja helppoa ja jotka mielellään lukevat läksyjä. Ei oikein kuvaus istu meidän poikaan. Kyllähän Kimpula osaa jos haluaa, mutta läksyjen teko vaan usein vaikuttaa joko tervanjuonnilta tai hätäisesti alta pois hutaisulta.

Aion siis kehoittaa poikaa itse lukemaan lapun ajatuksella läpi ja ymmärtämään ja sisäistämään mitä ylimääräinen kieli käytännössä tarkoittaa: pidempi kouluviikko, enemmän läksyjä jne... Jos välttämättä asian sisäistettyään haluaa sen ylimääräisen kielen, niin sitten annan reilun viikon verran aikaa osoittaa että osaa keskittyä koulutyöhön tarpeeksi hyvin jotta suostun siihen. Niin lyhyen aikaa siksi, että tuo valintalappu pitää palauttaa kouluun ennen hiihtolomaa. Sinä lyhyenä aikana pitää siis läksyt tehdä erittäin huolellisesti kaikin puolin (virheitä toki kaikille tulee, mutta jos tulee esimerkiksi paljon kirjoitusvirheitä silloin, kun lähellä on kirja josta voi kirjoitusasun tarkistaa, niin silloin ei ole vain välittänyt tehdä läksyjään tarpeeksi huolella ja keskittyen).

Niin, ja vaikka sitten valitsisi sen A2 kielen, niin ryhmä perustetaan vain, jos siihen ilmoittautuu vähintään 14 oppilasta. Eli ei ole mitenkään varmaa, että se kuitenkaan alkaisi se kielen opiskelu.