Alkuperäinen viesti kirjoitettu 10.1.2007 n. klo 14.30

Kuvittele että asunnossasi on kaksi ulko-ovea. Kumpikin ovikello soi yhtä aikaa. Tiedät että oven A takana on jehovantodistajia ja oven B takana on mormoneita. Sinun olisi ihan täysin pakko avata toinen ovista. Kumman oven avaisit? Miksi?

Kysymykseen innoittivat Marikan sanantuojamummo -kirjoitus ja Sukulaissielun siihen jättämä kommentti missä hän kertoi että hänet on yritetty käännyttää mormoniksi.

Minun oveni takana on joskus käynyt molempia, ja tiedän mitä itse vastaisin. En kuitenkaan vielä aio itse kertoa omaa valintaani, vaan odotan, josko joku sattuisi kysymykseeni suostua vastaamaan. Kerron kyllä valintani ja perustelut siihen tässä samassa merkinnässä myöhemmin.

Vastaukseni tänään:

Vihdoin päätin vastata.

Mielestäni kukin saa uskoa mihin haluaa tai olla uskomatta mihinkään. Mutta kaikenlaisen käännyttämisen, tyrkyttämisen ja aivopesun tuomitsen. Jehovantodistajat tyrkyttävät ja pahasti, sen lisäksi minulle on jäänyt vaikutelma, että he myös tuomitsevat kaikki muut kovin rankalla kädellä (mutu meininkiä, en siis väitä tätä faktana). Mormonit (vai myöhempien aikojen pyhät) eivät mielestäni tyrkytä. Kuten Marika sanoi, he ovat keskustelevaisempia. He enemmänkin kertovat ja keskustelevat ja ovat erittäin kohteliaita. Minäkin sain heiltä Mormonien kirjan, ja toisinaan on käynyt mielessä lueskellakin sitä. Jehovat ovat ovenraossa tunkemassa, mormonit jättävät pienen etäisyyden, eivät väkisin tunge asuntoon. Ne on ne pienet erot.