Aamulla mentiin ilmoittamaan Prinsessa kouluun. Toimenpide oli lyhyt, oikeastaan mitäänsanomaton ja kivuton. Ei ollut edes oikeastaan jonoa. Toukokuussa on sitten kouluun tutustuminen, onneksi päivänä, jolloin emme ole viisuhulinassa Helsingissä.

***

Laitoin järeämmänsorttisen sisällönhallinnan päälle IE:hen, eli salasanaa kyselee, jos joku surffaa sivuille joita ei ole sallittu. Kaikki sivustot, joille haluaa sallia pääsyn aina, pitää vaan sallia "järjestelmänvalvojan" tai meillä "ylläpidon" puolella, jotta niille pääsisi esteettömästi sitten jatkossa myös omilta käyttäjätileiltä. Aluksi ehkä hankalaa, hermostuttavaa ja aikaa vievää (jokainen lukemani blogikin täytyy sallia erikseen), mutta eiköhän se tästä.

Tosin törmäsin yhteen pahemmanlaatuiseen porsaanreikään. Ja nyt ei ole kyse IE:n turvallisuusaukoista. Meidän koneilla on sekä IE ja tulikettu. IEn salasana-asetus vaikuttaa tietty vain IEhen. Tuliketusta en löydä mitään vastaavia estoja ja salasanajuttuja. Eli mitä hyötyä on salasanalla estelystä, jos poika voi halutessaan kiertää sen menemällä tuliketulla surffailemaan? Aika vähän, sanoisin, varsinkin kun isi on saanut iskostettua pojan päähän, että tulikettu on hyvä, sitä kannattaa käyttää.

Että se siitä sitten, vai?