Työtä käyty "hakemassa". Sain tietää mitä työ pitäisi sisällään ja että olisi osa- ja määräaikaista (min. 15 h/viikko elokuun loppuun asti). En ole ainut jolle on soitettu. Työhaastattelut ovat mulle niin uutta ja omituista, etten oikein tiedä mitä vastata. Mitäkö harrastan? Kriisin kirjoitukseen viitaten, mikä luokitellaan harrastukseksi? Rehellisesti, en usko mahdollisuuksiini saada työtä. Jos sen saan, otan sen kyllä ihan mielelläni vastaan. Jos en saa, en ota sitä raskaasti, koska työn vastaanottaminen tarkoittaisi jälleen kerran sitä, että olisin kesän yli töissä ilman perheen yhteistä kesälomaa. Kaiken lisäksi, työ alkaisi viimeistään, kyllä, uskokaa tai älkää, juuri hiihtolomaviikolla. Näin kävi viime vuoden hiihtolomalle. No, helmikuun alkupuolella saan sitten tietää miten työpaikan kanssa kävi.

***

HraTee oli tänään kotona, kun Kimpulalle nousi eilen illalla jonkin verran kuumetta ja mulla oli tänään sitä menoa. Myös huominen koulupäivä jää pojalta väliin (juu, en ole seonnut päivissä, katsokaa vaikka täältä). Tänään on ollut illalla korkeintaan hieman lämpöä, mutta enemmän mua huolestuttaakin se, että poika ei ole juonut oikein mitään. Aamulla pyysi mehua, tein mukillisen, jonka hän otti huoneeseensa. Illalla selvisi, että hän oli korkeintaan hieman maistanut sitä, eikä mitään muutakaan ollut juonut päivän aikana. Valitti että on huono olla. No ei ihmekään, sillä vähällä nestemäärällä. Eikä ole päivän aikana suostunut syömäänkään kuin yhden banaanin ja yhden Pätkiksen. Niistä nyt ei oikein nestettä saa... Ja kun vaadin häntä juomaan sen mukillisen, niin että näen että hän oikeasti juo sen (ei mitenkään yhdellä kaadolla, annoin juomiseen kuitenkin aikaa) ja selitin, että jollei juo, niin voi oikeasti kuivua ja joutua sairaalaan tiputukseen, sain osakseni kiukkua, uhmaa ja "Hah hah!" kommentteja (on muuten todella yleinen kommentti poikani suusta, silloin kun yritän puhua hänelle järkeä ja perusasioita). Turhauttavaa!

Jonkin verran myöhemmin poika oksensi mehut ylös. Hänellä on nyt huoneessaan vesimuki, josta kehoitimme juomaan kulauksen silloin tällöin. En tiedä noudattaako ohjetta. Huomenna ajattelin yrittää muistaa juottaa poikaa tihein väliajoin ihan pienen määrän kerrallaan, lasin pohjallisen esimerkiksi puolen tunnin välein, varsinkin jollei huomennakaan mikään ruoka maistu.