En tiedä onko postinkantajamme nimi Pate, en tiedä edes onko hän mies vai nainen (poika osaisi ehkä vastata, sillä ainakin joulunalusviikolla - viimeisellä kouluviikolla enne joululomaa - hän sai koulusta tullessaan postit suoraan käteen, kun sattui laatikoiden kohdalle yhtä aikaa postinkantajan kanssa). Mutta tänään tuli erittäin virallisen näköinen kirje Prinsessan nimellä. Yksi vilkaisu kirjekuoren osoiteikkunaan paljasti minulle mistä on kyse: Lähettäjä: Turun kaupungin opetuspalvelukeskus. Kuori sisälsi oppivelvollisuusilmoituksen. Ensi viikolla menemme ilmoittautumaan kouluun. Kokoajan sen olen tiedostanut, että nuorimmaiseni menee jo ensi syksynä, tänä vuonna, kouluun, mutta jotenkin tuon ilmoituksen saapuminen teki asiasta todellisemman, käsin kosketeltavamman.

Kimpulan koulunilmoittautumisessa en ollut mukana. Olin silloin työvoimapoliittisella kurssilla ja samana päivänä kurssimme meni piknik-risteilylle Ahvenanmaalle ja takaisin. Päätös kahden asian välillä oli vaikea. Olisin toisaalta halunnut mennä kokemaan kouluun ilmoittautumisen, olihan kyseessä kuitenkin esikoiseni. Mutta toisaalta kaipasin pientä pakoa ja aikuista seuraa muissakin merkeissä kuin virallisissa puitteissa. Joten annoin pojan päättää asian puolestani, koska HraTee oli kuitenkin paikalla ja kykeneväinen hoitamaan kouluun ilmoittautumisen. Poika ei pahoittanut mieltään vaikken tulisikaan kouluun ilmoittautumiseen. Joten valitsin risteilyn.

Tällä kertaa perheemme aikataulu sanelee niin, että minun täytyy mennä yksin Prinsessan kanssa ilmoittautumaan kouluun. Kouluun ilmoittautuminen on kuitenkin vain yhtenä päivänä ja tarjolla on kaksi tuntia aamulla ja kaksi tuntia illalla. Illalla meillä on jo kalenterissa muuta menoa, jonka kestosta ei voida olla täysin varmoja, joten pakko pelata varman päälle. Menen siis aamulla Prinsessan kanssa koululle samaa matkaa Kimpulan kanssa. Prinsessa myöhästyy sinä päivänä esikoulusta sitten jonkin verran, ilmoitamme siitä edellisenä päivänä päiväkotiin.

***

Virallisista asioista, paperisodasta vielä pitää hehkuttaa. HraTee huomasi, että nykyään työmarkkinatukihakemuksen voi jättää sähköisesti netissä. Kolme eläköönhuutoa nykyajalle. En koskaan lue Kelan papereita niin kovin tarkkaan, varsinkin jos ne ovat niitä "samoja vanhoja tuttuja", joten saattaa olla, että jossain päätöksen mukana on ollutkin maininta asiasta, mutta se on mennyt silmieni ohi.

Meillä on näitä bonuskortteja vähän joka ketjuun. Tänään tuli ykkösbonuksesta postia, jossa mukana oli kehoitus päivittää omat tiedot. Siinä myös sanottiin, että voi valita haluaako tästä eteenpäin bonustiedotteen paperilla vai sähköpostiin. Ehdottomasti jälkimmäiseen. Tuota jätepaperia tippuu postilaatikkoon muutenkin ihan tarpeeksi!

***

Kello on nippa nappa keskiyö. Taidan päästä tänään vihdoinkin aikaisemmin nukkumaan kuin viimeöinä. Ja huomenna riittää, että kello soi vasta samaan aikaan kuin tänään heräsin torkuttuani yli herätysajan. En nimittäin vie Prinsessaa huomenna eskariin, meillä kun on päivällä kahdestaan menoa, josta todennäköisesti myöhästyisimme, jos hakisin hänet vasta eskarin jälkeen ennen päiväunia.

Menin muuten tänään sitten sinne päivänokosille, torkuin pari tuntia, joten silläkin toivottavasti on piristävä vaikutus vielä aamuun asti, vaikka yö jääkin edelleen melko lyhyeksi.

***

Huomenna vastaan omalta osaltani edellisessä merkinnässä esittämääni kysymykseen.