Meidän lähinurkillamme majailee yksinäinen eksynyt pulu (tai näin luulemme, koskaan ei ole näkynyt kahta pulua yhtä aikaa, ja se on asunut täällä jo todella kauan), sellainen perusharmaa jollaisia on torilla paljon (ja asumme sentään kilometrien päässä torista). Tietää että se on lähistöllä, kun jostain kuulee äänen kuu kuu kukuu kuu kuu kukuu. Tänä aamuna se istui yhden omakotitalon televisioantennin päällä koulua vastapäätä. Ilmeisesti tämä sama pulu majaili yhteen aikaan (en tiedä jos vieläkin) paljon meikäläisten talon nurkilla ja aina kun L-pappa tuli ulos, se rupesi kujertelemaan.

Tänään täällä tihuttaa, kylmää ikävää märkää. Tällaisina sateisina ja märkinä päivinä meidän mäkemme kuhisee kastematoja. Niitä kiemurtelee tuossa asfaltoidulla pyörä- ja kävelytiellä pilvin pimein. Kotimatkallani näin kymmeniä, en paljon varmaan valehtele jos sanon lähemmäs sata, kastematoa kaikkiaan. Onkijan paratiisi, ei tarvitsisi edes tonkia, menee vaan poimimaan onkimatoja tieltä purkkiin. Joissain kohdin pyörätietä niitä oli niin paljon, että sai katsoa tarkkaan mihin astuu, jollei halunnut tallata kastemadon päälle. Epäilen että kastematojen runsaus tuossa tiellä johtunee siitä, että tämä alue oli pelkkää metsää vielä kymmenkunta vuotta sitten. Kun minä vielä asuin lapsuudenkodissani, koulun takana levittäytyi iso metsäinen mäennyppylä. On täällä vieläkin paljon metsää, ja tuskin sitä moniin moniin vuosiin enempää raivataankaan (toivottavasti ei koskaan). Minusta on mukavaa (muutamia pieniä epämiellyttävyyksiä lukuunottamatta) asua näin lähellä hyviä palveluja, lyhyen (linja-)auto matkan päässä keskustasta mutta silti asua tavallaan keskellä metsää. Meidän etuoveltamme on noin parikymmentä askelta metsään.

***

Ja vielä loppukevennykseksi yksi vitsi, jonka luin Googlen etusivultani (tosi kätevä muuten, sinne saa tilattua vaikka mitä). En viitsi suomentaa.

A boy goes to the drug store with his dad and sees the condom display.

Boy: "Dad, why do they do packs of one condom?"
Dad: "Those are for the high-schoolers for Friday nights."
Boy: "So, why do they make packs of three?"
Dad: "For the college guys for Friday, Saturday and Sunday nights."
Boy: "Then why do they make packs of 12?"
Dad: "Those are for married couples -- you know, January, February, March."