Eilen kirjoitin, kirjoitin aika pitkäänkin. Sitten mokasin, tein Googlehaun samaan välilehteen missä kirjoitus oli avoinna. Se oli sen kirjoituksen loppu. Nääh, ei se onneksi mitään kovin tähteellistä ollut.

***

Mies on viikonlopun töissä. Rahan sijasta ottaa vapaata. Lupasi olla koko vappuviikon sekä euroviisuviikon kotona, ottaa osan päivistä liukumilla ja pekkasilla vapaiksi.

***

Täällä se mies sitten oli seilaamassa. Ja siitä tekstiviestin puolesta päivästä paluu venyi entisestään. Vasta neljän jälkeen torstai-iltapäivällä oli laiva takaisin telakalla. Vaikka se matka olikin työtä, eikä hupia, niin pikkasen olen kade. Hän sentään sai asua ihan matkustajille tarkoitetussa hytissä ja sai syödä siinä valtavassa kolmikerroksisessa ruokasalissa. Eilen illalla mies katseli mitä maksaisi lähteä tuontasoisella laivalla seilailemaan. Kallista olis. Pitäis ensin voittaa lotossa tai arvalla oikein reippaasti rahnaa (ja sitten vielä kouluttautua jossain käytöskoulussa koko perhe, että osataan käyttäytyä niinkuin tuollaisissa hienoissa laivoissa kuuluu). Nojoo, mä olen käynyt lukiossa yhden etikettikurssin (saman kuin mieheni, samaan aikaankin jopa) mutta enpä enää ihan kaikkea kuitenkaan muista.

***

Prinsessalla on vientiä. Tänä aamuna (suurin osa aamupalan aikaan) ovella käytiin 4 kertaa. 3 eri tyttöä käy kyselemässä Prinsessaa ulos. Yksi niistä kävi kaksi kertaa, ja toisella kerralla kysyi: "Tuleekse yks tyttö pian?" Katsoin hetken ihan hiljaa, ja sanoin sitten että Prinsessa tulee ihan pian.

Välillä mua ottaa päähän ovella ravaavat vieraat mukulat. Varsinkin yksi poikani kaveri, joka käy välillä muutaman minuutin välein ovella pimpottamassa: "Joko Kimble tulee?" vaikka olen sanonut, että hän tekee läksyjä tai syö tai jotain, ja tulee sen jälkeen. Ehkä tuo on sitten niitä rivitaloasumisen huonoja puolia. Ehkei kerrostaloasunnon ovella viitsittäis ihan noin tiuhaan ravata - tai edes omakotitalon.

Mua myös ärsyttää ne jotkin päivät, kun omatkin mukulat roikkuu tossa ovenraossa vähän väliä. Ja aina tarvitsee muistuttaa: "Ovi kiinni!" Vaikkei sieltä kylmää tulisikaan, niin en halua jokaista ohikulkijaa pällistelemään meille sisälle.

***

Pitäisköhän munkin ulostautua tänään. Vaikka opettamaan Prinsessaa pyöräilemään vihdoin viimein. Ulkona on kaunis ilma. Harkitsen asiaa. Mieskin kotiutuu vasta joskus kahden ja puolen tunnin päästä.