Kun kesä lähestyy niin alkaa taas olla joka viikko jotain tavallisuudesta poikkeavaa menoa. On vanhempainiltoja, kevätjuhlia, retkiä sun muita. Suuri ihme on, ettei ole enemmän sattunut päälekkäisyyksiä. Tällä hetkellä on ilmeisesti ainoastaan yksi ikävä päälekkäisyys, ja siitäkin onneksi on aika helppo päättää kumpi valitaan (ei ole edes sellainen, että toinen voisi mennä toiseen, sillä Prinsessa ei osaa jakautua kahtia).

Tämän viikon keskiviikkona oli Prinsessan vanhempainilta, parin viikon päästä keskiviikkona on Kimpulan (itse asiassa koulun kaikkien kolmansien luokkien, en tiedä vielä onko yhdistetty vaiko taas jokainen luokka omissa luokissaan). Tänään tuli kotiin tiedote vanhemmille koulun luokka- ja opettajatilanteesta. Luokkia yhdistellään, sillä opettajat (mutta myös oppilaat) vähenevät. Eli sitä luokkaa, millä poikani nyt on, ei enää ensi syksynä ole, vaan kaikki kolme kolmatta luokkaa yhdistetään kahdeksi luokaksi, tosin heitä lähtee osa poiskin (ainakin ne, jotka ovat valinneet A2 kieleksi ranskan tai saksan). Mutta tuo luokkien yhdistäminen ei harmita tai huolestuta nyt niinkään, mutta mikä mua hieman huolestuttaa/ihmetyttää, on että ensi vuonna kouluun tulee yksi 1-2 yhdysluokka (ja lisäksi on 1 ja 2 luokkia kaksi kumpaakin). Hartaasti toisaalta toivon, ettei Prinsessa joudu sille yhdysluokalle. Kuinka hyvin sellainen toimii (juu tiedän, pienillä paikkakunnilla niitä on paljonkin)?? Toivottavasti kouluuntutustumispäivänä ja vanhempainillassa saisi sitten jonkinnäköisen käsityksen jo luokkajaosta.

***

Tämän päivän aikana oli tapahtunut "ihme": Googlen etusivu oli palannut entiselleen!! Jiihaa. En ole enää niin hukassa.

Mieskin on nyt viimeisiä tuntejaan töissä ennen kahden viikon "lomaa". Hii-haa!

***

Eilen illalla/yöllä tapahtui jotain omituista. Lapset menivät nukkumaan suhteellisen normaaliin aikaan yhdeksän ja kymmenen välillä (yhdeksän on tavoite mutta joskus lipsahtaa toisen tai molempien osalta hiukan yli). No, minä kömmin sänkyyni sitten siinä puolenyön aikoihin. Vään yli puolenyön kuulin jonkun liikkuvan, ja kysyin kuka siellä kulkee. Se oli Prinsessa, sanoi ettei saa unta, ettei kuulemma ollut ollenkaan nukahtanut vielä. Tuli hetkeksi meidän väliin. Kyselin, sattuuko jonnekin, pelottaako jokin, mutta ei kuulemma mitään sellaista. Hetken köllittyään meidän välissä sanoi että on jano. Käytiin alhaalla juomassa ja sitten pyysin yrittää saada unen päästä kiinni omassa sängyssään. Oli kai sitten jossain vaiheessa päässyt uneen. En muista että Prinsessa olisi koskaan aiemmin valittanut vastaavaa.

***

Nyt taitais olla iltapäiväkahvin aika.