Lähdin tänä aamuna liikkeelle T-paidassa, farkuissa, sukissa ja kävelykengissä. Tuli kuuma. Vaikka aluksi ei edes aurinko paistanut.

Päiväkotimatkalla keksin, mitä Prinsessa voisi tehdä eskarintädeille lahjaksi. Eikä sitä varten tarvitse paljon mitään hankkiakaan. Lähes kaikki tarvittava löytyy kotoa. Esitin idean Prinsessalle, ja hän piti ideasta.

Aamuinen kävely kotiin taas synnytti lisää kipinöitä ja ideoita. Koskien kesää lasten kanssa kotona kolmestaan. Osa ideasta oli jo valmiina, nyt vain keksin siihen lisämausteita. Enää ei ole jäljellä kuin toteutus, ja toivon että sitten oikeasti jaksan sen toteuttaa.

Matkalla kotiin metsän läpi huomasin myös monesta että se on kesä jo. Metsämansikat kukkii (on muuten kaunis kukka), kielotkin alkaa kukkia jo ja metsä on täynnä linnunlaulua. Palattuani kotiin nappasin vain puhelimeni ja kameran mukaan, ja lähdin uudestaan metsään. Kuvasin vähän kaikkea mitä näin ja äänitin metsän ääniä. Ainut mistä en metsässä ja luonnossa pidä, on hyttyset ja pörriäiset. Jokainen isompi pörriäinen saa pelkällä äänelläänkin minut varpailleen ja paniikin partaalle. Totesin olevani kasvien ja lintujentuntijana aivan surkea. Mikä on sellainen rusehtava melko kookas lintu jonka ääntely muistutta elektronista kirjoituskonetta tai vanhanaikaista pistematriisitulostinta (kertoo aika paljon maailmastani sekin, mihin vertaan ääniä), sellaista "rutinaa", ei suinkaan liverrystä tai mitään titityytä?

***

Eilen oltiin taas meikäläisten pihalla istumassa iltaa. Nyt on muuten jo nuorimmainenkin siskoni lennähtänyt ainakin puoliksi pesästä. Asuu periaatteessa jo ihan itsekseen, nukkunut jo muutaman yön omassa asunnossaan. Asuu kuitenkin (niinkuin vanhempikin pikkusiskoni) ihan tässä lähellä samassa kaupunginosassa, ja saa kuitenkin mennä "kotiin" ihan milloin vain. Tämä nuorempi siskoni on juuri lopettelemassa peruskoulutaivaltaan, täyttää syksyllä 16. Tähän ratkaisuun päätyivät, kun äiti ei tahtonut päästää taloon mitään teinilaumaa kyläilemään vähän väliä. Nyt siskollani on oma rauha, ja saa kutsua kavereita vapaammin kylään. Äiti se on joka sen asunnon ja asumisen vielä toistaiseksi kustantaa kuitenkin, sillä sisko on alaikäinen ja aikoo vielä jatkaa opiskeluaankin (hakenut ammattikouluun).

Mun vanhemmalle pikkusiskolle (20 v.) oli käynyt ohraisesti yhden hänelle tärkeän asian tiimoilta, oli annettu väärää informaatiota. Vaikuttaa siltä, että ei ollut kuitenkaan ainoa, joka oli saanut väärää tietoa, tänään hänelle se selviää/selvisi tarkemmin, ja aikoo nostaa aikamoisen äläkän asiasta. Jos osasin tulkita siskoani ollenkaan, ei itkukaan ollut tuossa tilanteessa kaukana, kun kertoi asiasta. Harmittaa hänen puolestaan, kyse on kuitenkin hänelle tärkeistä tulevaisuuden suunnitelmista ja tavoitteista, joihin kyseisellä misinformaatiolla on vähintäänkin lykkäävä vaikutus.

***

Menisikö kesäistämään ja raikastamaan itseään?