Vietiin vajaa tunti sitten Prinsessa asemalle, nyt hän istuu junassa kohti pääkaupunkia, ihan ilman vanhempiaan. Eskarin kanssa tekevät retken Helsinkiin, kymmenen lasta (noin puolet koko esikouluikäisten ryhmästä, toinen puoli oli samalla retkellä viimeviikolla) ja kaksi opettajaa. Paluu illalla vähän ennen kahdeksaa.

Mies on ollut tiistaista asti sairaslomalla, tänään on vielä sairaslomapäivä, mutta on lähdössä työpaikan EA-ryhmän kanssa Raumalle iltapäiväksi. (Ryhmää vetävä terveydenhoitaja joka kirjoitti miehelle sairasloman, oli vartavasten kysynyt, että jos hän kirjoittaa tälle torstaihin asti sairaslomaa, lähteekö hän kuitenkin Raumalle.) Eilen vielä oli miehellä lämpöä/kuumetta.

Mulla pukkaa edelleen räkää ja limaa, mutta enää ei fyysinen rasitus vie voimia samalla tavalla. Prinsessakin on vielä jonkin verran yskäinen ja räkäinen. Poika on onneksi edelleen terve (missä olis puuta).

Prinsessaa täytyy nyt tarkkailla ja muistaa kysellä ja testailla. Kesä aikaa. Äiti meinaan oli huomannut sen meidän euroviisumatkan aikana viitteitä siitä, että Prinsessalla olisi näkö heikentynyt. Kaatuillut, ei ollut osannut arvioida esineen sijaintia oikein (kun yritti ottaa siitä kiinni, se ei ollutkaan siinä missä luuli sen olevan) yms. Silloin tosin tyttö oli juuri tulossa kipeäksi, joten se saattaa selittää ainakin osan. Pituuskasvu yleisestikin saattaa motoriikan sekoittaa, on kömpelömpi kuin ennen, kun jalat ja kädet ovat pidemmät kuin aiemmin. Joten heti en alkanut lääkäriaikaa varaamaan, mutta tarkkailla täytyy. Jos jotain vikaa näössä on, se olisi syytä havaita ennen koulun alkua, jotta koulun alkaessa olisi asialle jo ehditty tehdä jotain (ts. hankkia silmälasit - jos huono näkö on missään määrin perinnöllistä, niin on aika todennäköistä, että meidän lapset sen ovat perineet, kun meillä molemmilla vanhemmilla on lasit; en vain missään vaiheessa ole ajatellut, että jo näin nuorena joutuisi lasit hankkimaan - mies sai ensimmäiset lasit joskus ala-asteen jälkimmäisellä puoliskolla, minä ala- ja yläasteen vaihteessa.)

Enää reipas viikko lasten kesälomaan. Vaikkei kesän tuloa huomaa välttämättä säästä, niin meillä sisällä se tuntuu. Jos nyt jo on näin lämmin/kuuma sisällä, mitäs sitten oikeilla kesähelteillä?