Eilen istuimme iltaa meikäläisten pihalla (ei ollut muuten enää kovin lämmin), kun äiti kutsui meidät syömään grillimakkaraa. Paikalle oli myös saapumassa vanhempi pikkusiskoni miesystävänsä ja tämän veljen perheen kanssa. Kun saavuimme paikalle sisko seurueineen ei ollut vielä tullut, mutta katsoin että jaha, nuorempi pikkusisko oli jonkun kaverinsa kanssa jo saapunut. Hieman myöhemmin äiti mainitsi H:n, ja oli ihan pakko kysyä että P-tädin H:ko. Tämä "pikkusiskon kaveri" olikin mun toiseksi nuorin serkkuni, mutta kun en ollut uskaltanut katsoa päin kovin tarkkaan, enkä ollut kuullut hänen vielä puhuvan ja viimeksi näin tämän serkun lyhyesti vanhemman pikkusiskoni lakkiaisissa joulukuussa, niin enpä ollut tunnistanut. H on Keski-Suomesta jonkin aikaa meikäläisten hoivassa (ja nukkuu nuoremman pikkusiskoni kanssa hänen asunnossaan kahdestaan yöt). Myöhemmin totesin, että on kyllä niin paljon P-tätini näköinen ja puhuukin ihan samalla tavalla.

Tänään näen hänet todennäköisesti uudestaan, kun mennään ensimmäistä kertaa vilkaisemaan pikkusiskoni uutta asuntoa.

Myöhemmin sitten saapui toinen siskoni seurueineen. Eli poikaystävineen ja hänen velineen, veljenvaimoineen ja veljenpoikineen. Siinä on taas yhdet veljekset jotka on selvästi samasta puusta veistetty. En muista tämän siskoni miekkosen kättelyä enää, mutta tällä veljellä oli kyllä ärsyttävän veltto kädenpuristus, se jotenkin latisti tapaamisen ensivaikutelmaa. En kyllä sitten tiedä kättelikö hän vain minua niin veltosti, vaiko kaikkia muitakin.

Niin se "suku" vaan laajenee. En kyllä ole koskaan osannut kovin tarkkaan kuvitella, että joku päivä  tapaisin pikkusiskoni miesystävän, saati hänen sukulaisiaan, vaikka tokihan sellainen nyt lähes väistämätöntä ennen pitkää olikin. Enää muutama vuosi, niin on samat edessä nuoremman pikkusiskoni kanssa, sitten muutama vuosi vielä eteenpäin, niin omat lapset alkaa tuomaan tyttö- ja poikaystäviä kotiin, sitten niiden vanhempia ja sisaruksia jne... Kääk!

***

Tänään pitää haalia tavarat kasaan ja pakkailla pojalle rinkka huomenna alkavaa leiriä varten. Rinkka viedään jo tänään T-tädin luo, jonne poika aamulla polkee yksin ja josta sitten T-täti huolehtii serkukset leirikuljetukseen. Toivottavasti ei nyt tänä vuonna tarvitse leiriä keskeyttää. Pojalla meinaan "juuri sopivasti" alkoi nokka vuotaa toissailtana/eilenaamulla, joten toivotaan ettei siitä pahene, eikä nosta kuumetta.