Kello kahdeksan aikaan, noin tunti sitten, heräsin vessassa käymään. Kukaan muu ei ollut vielä herännyt. Olin kuitenkin mielestäni sen verran väsynyt vielä (kun yökin meni aika pitkäksi, olisinko kahden aikaan mennyt nukkumaan) että menin takaisin sänkyyn ja yritin saada unenpäästä uudestaan kiinni. Puoli yhdeksän aikaan luovutin, sillä kaikenlaiset ajatukset tekemättömistä asioista ja suunnitelmat siitä, mitä tänään voisi yrittää saada aikaiseksi olivat vallanneet pääni. Nousin hiljaa, puin ja yritin suuremmin metelöimättä valua alakertaan. Ajattelin että saan nauttia harvinaisista hetkistä yksin, sellaiseen aikaan, kun kukaan muu ei ole vielä herännyt.

Mutta sitten yläkerrassa kävi kaksi ovea. Jompikumpi lapsista oli herännyt ja mennyt vessaan. Aloitin kuitenkin itselleni aamupalan tekemisen. Hetken päästä kuulin että joku tulee portaita ales. Poikani. (Aika harvinaista että hän herää itsellään ennen typykkä.) No, sain suostuteltua hänet, että menisi huoneeseensa, vaikka katsomaan televisiota. Joten sain kuitenkin sen hiljaisen aamuhetken yksinäni, join aamukahvin ja söin sämpylän ja lueskelin tietokoneelta ne, mitä yleensäkin tietokoneella lueskelen.

Seuraavaksi siirryn hinnoittelupuuhiin taas. Sen lisäksi olisi tarkoitus että muutamat asiat löytäisivät tänään uuden/pysyvän paikkansa meidän huushollissa ja ajattelin josko pääsisin pitkästä aikaa meidän vaatehuoneeseenkin.

***

Ai niin juu, eilen istuttiin iltaa meikäläisillä. Yhtäkkiä sinne poikkeaa henkilöitä joita en ole nähnyt varmaan viiteentoista vuoteen, L:n serkku miehineen. No, tulee paikalle myös siskoni (mollemmat) ja jutustelemme siskojen (ja mieheni) kesken samalla kun äiti ja L viihdyttävät yllätysvieraita. Ja mitä huomaankaan, vanhemman pikkusiskoni vasemmassa nimettömässä kimaltelee (no, niin paljon kuin hopeinen perussormus voi kimallella) ja kysyn että onko se kihlasormus. Onhan se. Kuukauden verran ovat olleet kihloissa. Uskaltauduin sitten kysymään muitakin juttuja. Kosittu kuulemma on ja oli se kai romanttistakin, häistä tosin ei ole mitään puhetta kuitenkaan vielä ollut. Niin, ja joulukuun alusta asti ovat tunteneet toisensa, eli ei kovin kauaa ehtineet salassa minultakaan seurustelemaan (taisin kuulla asiasta äidiltä joskus ennen joulua (muistaakseni)). Sulho oli nyt kotiseudullaan korjauttamassa autoaan veljensä luona.

***

Olisko siinä nyt ollut jo kaikki? Pääsisinkö nyt siirtymään  muihin puuhiin?