Sunnuntaina heräsimme taas myöhemmin ja menimme aamiaiselle hotellilla vasta kahdeksalta. Aamiaisen jälkeen lapset kävivät hakemassa Pluton nimmarin, joka tänään vuorotteli sessioissa Minni Hiiren kanssa hotellin edustalla. Kun olimme aamutouhuistamme selvinneet, suuntasimme rautatieasemalle, tänään menisimme seikkailemaan Pariisiin.

Rautatieaseman lipunmyynnissä oli vitsikäs myyjä. Kun pääsin luukulle tervehdin ja kysyin sitten yhdellä sanalla ”English?” (Juu juu, tiedän että olisi pitänyt kysyä koko lauseella, mutta tuollaiset tilanteet ovat aika hermostuttavia vieraassa paikassa vieraalla kielellä.) Myyjä vastaa ”French”. Kun minä näytän täysin avuttomalta niin hän jatkaa englanniksi: ”No, but I am French.” Sanoin että tarkoitin puhuuko hän englantia ja yritimme sanoa, että emme me ole englantilaisia vaan suomalaisia, mutta en tiedä tajusiko hän lopulta sitä. Yritimme ostaa kahden päivän Paris Visite lippuja, mutta hän neuvoikin, että kannattaa ostaa kaksi kertaa päivän lippu (ei edes Paris Visite) joka tulee halvemmaksi. No tietysti tehtiin niin.

Astuimme seuraavaan Pariisiin vievään RER junaan. Pariisissa vaihdoimme Metroon ja suuntasimme ihan ensimmäiseksi Allee des Cygnesille kohti pienoisvapaudenpatsasta. Pitkulaisella saarella Seinen keskellä kulkeva puiden varjostama puistotie oli miellyttävä alku päivälle. Lopulta pääsimme saaren toiseen päähän ja patsaan luo. Patsaan läheisyydessä viereisen sillan alla näimme niitä ensimmäisen kerran: telttoja. Päivän kuluessa tulimme näkemään siltojen alla paljonkin telttoja. Patsaan vieressä eräs mies oli löytänyt rauhallisen ja varjoisan lepopaikan, oli kiivennyt puun oksalle nukkumaan.

Seuraavaksi hyppäsimme taas RERin kyytiin ja jäimme Musee d’Orsaylla pois. Kävimme ostamassa Batobusin päivän liput ja matkasimme pitkin Seineä Notre Damen kupeeseen. Tässä vaiheessa alkoi tosin nälkä jo vaivaamaan joten etsimme McDonaldsin. Ruokailun jälkeen, kuuma, polttava päivä kun oli, otimme matkanvarrelta jäätelöt jälkiruoaksi. Ne tosin sulivat lujaa vauhtia, nopeammin kuin niitä oikein ehti syödä. Suunta oli takaisin Notre Damen kirkon suuntaan. Notre Dameen oli valtaisa jono, joka onneksi veti ihan hyvin, sillä sinne ei ollut mitään sisäänpääsymaksuja. Notre Dame oli vaikuttava, niin sisältä kuin ulkoakin. Tosin helle ei juurikaan hellittänyt kirkonkaan sisällä, sielläkin oli hiostavaa. Notre Dame kierrettyämme kävimme katsastamassa Seinen toiselle rannalle Hotel de Villen, ihan vain ulkoa päin.

Palasimme Batobusille ja teimme täyden kierroksen , hieman reilunkin katsellen Seinen rantamaisemia. Kerroinko jo että oli kuuma päivä? Batobusillakin oli kuuma, vaikka yritimme päästä mahdollisimman varjoisille paikoille. Onneksi välillä pieni viima puhalteli ohitsemme, hieman helpotusta tukalaan oloon. Prinsessa jopa nukkui hetken Batobussin kyydissä. Sain siinä myös vaihdettua muutaman sanan erään englantilaisrouvan kanssa. Jäimme pois Louvren pysäkillä ja kävimme katselemassa tätä valtaisaa rakennusta ulkoapäin. Lähdimme Louvrelta kävelemään Jardin des Tuileries puiston läpi. Puistossa oli ilmeisesti jonkinlainen huvipuistokin, näimme laitteita puiston toisella laidalla, mutta pysyttelimme puiston keskilinjalla. Hieno puisto, mutta siitäkin olisi saattanut nauttia enemmän, jos olisi ollut hieman siedettävämpi lämpötila.

Päädyimme Concordelle josta otimme ensin Metron ja vaihdoimme toisella asemalla RERiin takaisin kohti puistoja ja hotellia. Olimme suhteellisen ajoissa hotellilla, mutta kuten aina, oli jälleen hotellilla kaikenlaista puuhaa ennen kuin päästiin nukkumaan.

***

Maanantaina söimme taas aamupalan aikaisin kello 7 ja suunta oli jälleen kerran kohti Rautatieasemaa. Tosin tällä kertaa poika onnistui unohtamaan kameransa hotellille, joten palasin pojan kanssa hotellille hakemaan sitä, sillä aikaa kun mies jäi tytön kanssa ostamaan meille lippuja. Palattuamme rautatieasemalle otimme junan parilla junanvaihdoksella Versaillesiin. Emme menneet itse palatsiin sisälle, mutta menimme kävelylle ja pienelle juna-ajelulle sen puistoon. Se oli kyllä valtava. Palatsin edustalta otimme siis pienen junan joka vei meidät Grand Canalen päähän. Kävelimme ja katselimme siellä paikkoja ja otimme tietenkin jokusen valokuvan. Kanaalissa oleskeli muun muassa joutsenperhe, kaksi aikuista ja viisi nuorta joutsenta. Tarpeeksi nähtyämme ja tutkailtuamme otimme junan takaisin (samaan hintaan) palatsin edustalle. Sielläkin vielä kävelimme ympäristöä ihaillen.

Päivä ei ollut tällä kertaa kuuma ja aurinkoinen. Lämpötila oli minusta juuri sopivaa vaihtelua edellisten päivien helteille. Vettäkin ripsutteli hieman silloin tällöin. Täytyy sanoa että Versailles ja puistonsa oli vaikuttava, mutta pienoisen pettymyksen tuotti osittain paketissa ollut palatsi ja se että ne lukuisat puiston suihkulähteet olivat kaikki pois päältä. Kun olimme jo lähdössä, sää muuttui minunkin mielestäni jo turhan kylmäksi, tuuli tosi kovin ja rupesi satamaan kovemmin.

Emme lähteneet kuitenkaan ihan heti Versaillesista (siitä kaupungista/kylästä) pois, vaan kävimme paikallisessa McDonaldsissa syömässä ja teimme pieniä matkamuisto-ostoksia (tosin ei Versailles-muistoja, vaan ihan Pariisi-muistoja) pienessä matkamuistomyymälässä. Vasta tämän jälkeen kiipesimme taas RERin kyytiin pois Versaillesista ja takaisin kohti puistoa ja hotellia. Tosin juuri siihen aikaan oli ilmeisesti töistäpaluuruuhkat, joten osan junamatkasta Pariisista hotellin suuntaan jouduimme seisomaan.

Olimme ajoissa hotellilla, mutta päivä ei ollut vielä ohi. Lähdimme vielä hieman kiertelemään Disney Villagea, lähinnä sen kauppoja. Hotellille palasimmekin sitten taas pikkasen turhan myöhään, ottaen huomioon sen, että seuraava päivä olisi taas todella pitkä.