Jollei toi työ tapa mua parissa viikossa, niin kunto ainakin kohoaa kohisten. Eilen pari tuntia ja tänään neljä tuntia paahdoin hiki hatussa (kai mä vähän ehkä olisin pystynyt pistämään vauhtia enemmän), ja sain tehtyä sen mitä mun periaatteessa pitäis tehdä joka päivä kahdessa ensimmäisessä tunnissa! Pomo on kuulemma itse sen joskus kokeillut (hoikka, pitkäjalkainen ja hyväkuntoinen) ja kuulemma ehtii "perussiivouksen" (puolenkymmentä salia, vessat, suihkut, pukuhuoneet, aula ja käytävät) kahdessa tunnissa, mutta hiki hatussa sai mennä. Jos hän sen saa tehtyä kunnolla kahdessa tunnissa hiki hatussa, niin mä ilmeisesti teen sen sitten kahdessa tunnissa sydänkohtauksen partaalla. Yritetään, pistän huomenna niin paljon vauhtia kuin vain suinkin. Huomenna kun pitäisi se perussiivous tehdä kahteen kertaan, aamulla ja illalla.

Tänäänkään en pitänyt mitään muita taukoja kuin sen, että silloin tällöin pysähdyin juomaan ja pyyhkimään hikeä. Kerran kävin vaihtamassa juomapulloa, täyttämässä tyhjän ja laittamassa sen jääkaappiin.

***

Kiitos kommenteista, ja tosiaan pomo sanoi, että heillä pakon sanelema tuo, että lomarahat maksetaan pois heti, koska heillä on niin paljon tuntityöntekijöitä. Ja kyllä, näin hän eilen sanoi, että palkaton on loma sitten, jos sellaista pitää, kun rahat ovat jo maksettu etukäteen.

***

Tyttö löhösi sohvalla kun tulin kotiin. Ei kuulemma mitään läksyjä. Kyselin lukujärjestyksen perään. Ei kuulemma saaneet. Kysyi kertoiko opettaja moneksi huomenna mennään sitten kouluun. Ei kertonut. Saiko mitään lappuja kotiin. Meni sitten hakemaan repusta repputaskun, että tällaisen sai, ja siellä on tällainen - se tällainen oli se lukujärjestys. Huh helpotus! Nyt on ulkona leikkimässä luokkakaverinsa, kakkosluokkalaisen tytön kanssa.

Poika ei vielä ole tullut, mutta jos heillä on tänään jo lukujärjestyksen mukaan, niin kahdelta hänellä vasta loppuukin. Tuokohan tänään mitään kirjoja.