Mulla on otsikkopakkomielle. En halua julkaista yhtään kirjoitusta ilman otsikkoa. Mutta kun toisinaan sen nasevan otsikon keksiminen onkin aivan sairaan hankalaa.

***

Sunnuntaina olimme koko perhe jäähallissa mukana kun Prinsessa harrasti. Minä ja poika olimme alipukeutuneita, en arvannut että jäähallissa on noin kylmä. Yritin ottaa valokuvia, tai siis otinkin. Sanojen vaihto kenenkään muun kuin oman perheen jäsenten kanssa rajoittui lähinnä pariin moikkaamiseen. Paitsi lopussa törmäsin yhteen entiseen kurssikaveriin. Vaihdoimme muutaman sanan, sekin liittyen tyttäriemme harrastukseen. Todennäköisyys törmätä häneen tuolla kovinkaan usein on tosin häviävän pieni, sillä hänen tyttärensä on muutaman vuoden vanhempi kuin omani ja harrastaa kaiken lisäksi eri kaupungissa. Tällä kertaa peli toi hänet tuonne "meidän" halliin.

***

Tänään yllätin itseni harkitsemasta paluuta yliopistolle. Ajatusketjua riitti bussia kotiinpäin odotellessa ja lähes koko bussimatkan kotiin. Annan sen muhia. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

***

Töihin herääminen ja raahautuminen on päivä päivältä vastenmielisempää. Minä en ole todellakaan niitä, joiden mielestä työttömien pitäisi ottaa vastaan työtä kuin työtä, olla siitä onnellisia ja vain tyytyä tilanteeseen. Ei ainakaan silloin, jos kyseisellä työttömällä on oikeasti halua tehdä töitä ja on se toivealakin tiedossa (ja toiveala on ihan realistinen omalla kohdalla). Eri asia on sitten se, kun on sellaisia, jotka eivät halua mitään töitä. Heidän tulisi tyytä joko siihen työhön mitä tarjotaan tai sitten yrittää elellä ilman rahaa.

***

Ei mitään muuta uutta auringon alla, ainakaan tällä suunnalla. Paitsi että tänään kotimatkalla asetin itselleni tavoitteeksi vangita kuvaan putoavan lehden, pysäyttää sen hetken. Katsotaan, saanko aikaiseksi edes yrittää.