Tai no, en ole vielä yksinäinen, mutta onko se sitten tiedossa oleva yksinäisyys kun valvottaa?

Mua on veetuttanut ja ottanut muutenkin aivoon jo monta päivää ja kaiken pahan alku ja juuri on oma mies, tai siis lähinnä sen työt ja huonomuistisuus. Perjantaina jouduin soittamaan iltapäivästä, että oliko sulla illalla jotain iltarientoja muka työjuttujen tiimoilta ja mihin asti. Ja että sori vaan, mutta et ainakaan ehdi saunomaan sillä etkö vieläkään muista että mulla on perjantai-iltaisin töitä. Mies tuli sitten omin avuin (sillä vasta liian myöhään illalla olisi ollut järjestetty kuljetus) pois sieltä ennen saunaa, mutta onneksi ehti syömään siellä tarjotun illallisen. Nojoo, myönnetään, mäkään en aina jaksa etukäteen muistaa että mulla on perjantai-iltaisin töitä, mutta viimeistään perjantaiaamulla ensimmäiseltä perjantaipätkältä kotiutuessani se viimeistään iskee tajuntaan, että sinnehän täytyy mennä vielä toistekin tänään.

No, tämän lahon muistin lisäksi mies on myös melkein jatkuvasti töissä. Oli siis nyt viikonlopulla töissä, ei mitään pitkää päivää sentään, mutta silloin kun hän on viikonloputkin töissä ja silloinkin joutuu heräilemään jo ennen kukonlaulua niin kotona hän ei meinaa pysyä hereillä ollenkaan, ts. hänestä ei juuri iloa tai seuraa kotioloissa silloin ole. Ja viikonlopputöitten lisäksi hän lähtee huomenaamulla tuntia normaalia aiemmin kotoa ja näillä näkymin palaa kotiin vasta perjantaiaamulla. Voi riemunkiljahdus (not)! Lähtee kokeilemaan matkustamista, pitääkö siitä, jotta tietää lähteäkö oikeasti matkustamaan (anopin sanaselitys Prinsessalle siitä, mihin isi lähtee).

***

Näin viimeviikolla painajaisen. Alku ei ollut niin painajaismainen, olin ulkona, siellä taisi olla joku meidän naapuria muka esittävä henkilö joka ei kuitenkaan näyttänyt yhtään meidän naapurilta. Kotiin tullessa ovi oli ollut raollaan jonkin aikaa (sen aikaa kun olin ollut tuossa ulkona) ja sisälle tullessa oli yhtäkkiä pimeää (vaikka ulkona oli juuri ollut valoisaa) enkä onnistunut sytyttämään tuulikaapin enkä eteisen valoja vaikka kokeilin katkaisijaa monta kertaa. Siinä vaiheessa olin kuin henkilö joka katselee elokuvaa ja aavistaa mitä tuleman pitää vaikkei elokuvan henkilö, tässä tapauksessa unen minä aavistanut mitään. Oli vain sellainen olo, että joku on livahtanut avoimesta ovesta sisälle, katkaissut sähköt ja vaanii pimeässä. Olin rappusten juurella tulossa olohuoneeseen kun joku tarrasi takaapäin kiinni kädestäni ja käännyin katsomaan tummaa pitkää silhuettia jonka kasvoja en erottanut. Hahmo veti sormeni suuhunsa ja ilmeisesti aikoi purra - ja sitten heräsin säpsähtäen. Tiedostin äännähtäneeni myös jotenkin herätessäni.

***

Tänäaamuna heräsin itselläni jo seitsemän aikoihin. Vähän aikaa pyörin sängyssä ja ihmettelin. Menin vessaan ja ajattelin tarpeitteni jälkeen tyhjentää kuivausrummun, täyttää sen edellisiltana pestyillä pyykeillä ja täyttää pesukoneen pyykillä joka oli pakko saada tänään pestyä. Ajattelin, että voin palata noin tunniksi nukkumaan ja sitten kahdeksan jälkeen nousta ja laittaa koneet päälle ja siirtyä aamupalalle. Kunnes siinä touhutessani tajusin, hitaasti mutta varmasti, että kellohan onkin jo yli kahdeksan kun yöllä meiltä vietiin taas yksi arvokas tunti, joten heitin hyvästit tunnin lisäunille, laitoin koneet päälle, pukeuduin ja laskeuduin  maan tasalle.

Tänään iltapäivällä/illalla vierailimme pitkästä pitkästä aikaa anopin ja Aan luona. Lupasimme vierailla paljon pikemmin tällä kertaa, viime vierailusta kun oli päässyt vierähtämään luvattoman paljon aikaa (reilu vuosi vissiin ainakin). Eikä ne nyt niin kaukana asu, puolentunnin ajonmatkan päässä, noin suurinpiirtein.

***

Onko viime kirjoituksestani vierähtänyt muka jo noin pari viikkoa, vai onko multa kadonnut joitain uusimmista kirjoituksista? Ehkä siitä sitten on niin kauan.

***

Pitää varmaan mennä kutsumaan nukkumattia kylään, laskemaan lampaita, tai jotain. Mutta tahtoisin kyllä tietää syyn siihen, miksi silloin kun haluaisi jaksaa valvoa ja esimerkiksi katsoa jonkin elokuvan, ei silmät millään pysy auki haluttuun kellonlyömään asti, mutta kun tahtoisi saada ajoissa unen päästä kiinni, jotta aamulla olisi helpompi herätä töihin, uni välttelee sinua.