Lapset karkas kotoa! Jes, saadaan olla ihan kahdestaan (tai no katotaan, jos sisko kutsuttais iltaa istumaan, kun vähän etukäteenkin jo siitä puhuttiin). Lapset etsitään ja haetaan takaisin kotiin vasta huomenna iltapäivällä. Nyt parhaillaan mies on auttamassa lapsia karkaamaan, vie ne mahdollisimman kauas kotoa, etteivät löydä takaisin ennenkuin ne haetaan. (Niille jotka eivät ymmärtäneet tätä huumoriksi jossa on totuuden siemen, niin lapset lähtivät partiolippukuntansa retkelle.)

Lapset on onneksi saatu jo siihen ikään, että saadaan välillä ihan kahdenkeskistä aikaakin ilman lapsenvahtien hommaamista (joka puuha on minusta äärimmäisen kiusallista, kerjätä jotakuta muuta kaitsemaan omia lapsiaan). Voidaan silloin tällöin lähteä vaikka kaupassa käymään raahaamatta koko konkkaronkaa mukana. Ja aina muutaman kerran vuodessa lapset saattavat olla yhtä aikaa parista päivästä jopa noin viikkoon kestävillä leireillä.

Mitäs nyt tekis? Pitäis siivota, juu. Ja jos ensin hulinalla siivois (edes alakerran) niin sitten ehkä siitä lopusta lapsettomasta ajasta saattais nauttiakin paremmin...