...muutaman mutkan kautta. Selailin tänään huvin vuoksi hotellimaailman Perhe-/Kahdenlomat esitettä, sitä perhepuolta tietenkin. Silmään osui yö rivitalohuoneistossa Joutsenlammella, joten meninpä surffailemaan Rantasipin sivuille. No päädyin sitten katselemaan mitä muita hotelleja heillä on ja juutuin tutkaileman Vaasan kylpylähotellipakettia: 2 yötä hotellissa, buffet-aamiainen, rajoittamaton kylpylän ja vesipuiston käyttö (Tropiclandia) ja päiväksi liput Wasalandiaan. Hmm, löytyiskö Vaasasta leirintäaluetta jossa olis mökkejä? No toki, ihan jopa likeltä Wasa- ja Tropiclandiaa, onpa niillä jopa ihan yhteiset nettisivutkin. Ja lähes 200 euroa halvempi paketti, johon sisältyy liput molempiin landioihin yhdeksi päiväksi ja kaksi yötä neljän hengen mökissä. Aamiainen ei toki sisälly hintaan, mutta ei me ennenkään olla kulutettu kahden päivän aamiaisiin 200 euroa. Saa olla vapautuneemmin ja leirintäalueella voi grillailla ja uida meressä. Miehen kotiuduttua (ja vaihdettua autoon toisen eturenkaan vararenkaaseen ja syötyämme ja lasten kaikottua huoneisiinsa tarkkoine korvineen) kerroin päähänpistosta hänelle. Jonkin verran myöhemmin, minun tehdessä iltapalaa lapsille mies surffaili hetken, soitti sitten yhden puhelun ja niin se sitten hoitui.

Lasten lusikoidessa iltapuuroaan me kerroimme lapsille, ettemme lähdekään Ruotsiin kesällä. Kahden viikon päästä perjantaina he tulevat hakemaan mut töistä ja ajamme Ikeaan, ihan vain syömään perheateria kymmenellä eurolla (ja sitten kotiin). Syötyämme lähdemme ajamaan aika tarkkaan rantaviivaa myötäillen pohjoiseen päin. Pyrimme yhden lisäpysähdyksen taktiikkaan. Ajettuamme noin neljä tuntia plus pysähdys menemme Prismaan (ja sitten tullaan kotiin). Prismasta ajamme leirintäalueelle, josta meille on varattu mökki kahdeksi yöksi. Illalla grillailemme, ehkä uimme, touhuamme kaikennäköistä kivaa mitä leirintäalue tarjoaa. Lauantaina jos jaksamme herätä ajoissa saatamme mennä saunaan. Lauantain muuten vietämme huvipuistossa ("Puuhamaa - Tykkimäki" heitteli poika arvauksia ilmaan kunnes sai ahaa-elämyksen, "Wasalandia" - ääntäen yhdellä a:lla). (Wasalandia aukeaa yhdeltätoista joten olemme siellä todennäköisesti ihan koko aukioloajan seitsemään asti. Jos vain virtaa riittää ja sää sallii, niin sinä iltana ehtii vaikka taas uida meressä, ehkä taas grillaillakin.) Sunnuntaina pakataan kimpsut ja kampsut heti aamusta, syödään aamupalaa ja suunnataan Tropiclandiaan heti kymmeneltä aamulla. ("Meidän pitää varmaan ottaa sitten uimapuvut mukaan", totesi Prinsessa.) Siellä on aikaa pullikoida sinne ehkä neljään asti jonka jälkeen pitääkin lähteä ajamaan kotia kohti poiketen todennäköisesti syömään ABC:lle ennen pitkää ajomatkaa. Arvioitu kotiutumisaika pysähdykset huomiion ottaen voisi olla siinä kymmenen korvilla.

Voiko paljon tarkempaan käyttää hyväkseen yhden viikonlopun? Ja meikäläinen taas maanantaiaamulla intopiukalla (not) töihin kuuraamaan ja asiakaspalvelemaan "masokisteja". Loma, mitä se on?