8

***

Tänään jätin viimeisen tuntilistani. Toimistontäti palasi kesälomalta ja kyselin palkastani, ei osannut sanoa siihen työehtosopimuksen mukaisuuteen mitään, käski kysyä pomolta. Ajattelin ensin kysellä Kelan suunnalta asiaa, ja jollen sieltä saa tarpeellista valaistusta asiaan, kysyn sitten pomolta.

***

Viikonloppu vierähti nettipimennossa. Kotona, mutta nettipimennossa silti. Perjantaina aamupäivällä oli jostain syystä katkennut meidän, ja vain meidän,  nettiyhteys (siis kaikilla naapureilla toimi). Mahdollista on, että kun oli kuun ensimmäinen päivä, niin jotain nettiyhteyttä oli käyty katkaisemassa/kytkemässä jos joku muutti pois/sisälle, ja vahingossa oli onnistuttu sörkkäsemään meidän liittymä poikki. Aamulla jo heti seitsemän jälkeen tänään se oli taas kunnossa.

***

Työhakemusrustailusta: kaikki lukemani ohjeet yms. sanoo, että pitäisi kirjoittaa sellainen työhakemus, että jo sillä herättää mielenkiinnon työnantajassa. Siitä paineet. Toki osaan kirjoittaa yksinkertaisen hakemuksen "Hyvä vastaanottaja, Olen kiinnostunut ilmoittamastanne työpaikasta. Olen tarkka ja tunnollinen, hallitsen tietokoneen käytön (minulla on tietokoneen AB-ajokortti) ja pärjään äidinkieleni, suomen lisäksi myös ruotsin ja englannin kielillä. Liitteenä ansioluetteloni. Yhteydenottoanne odottaen, KaHJo". Mutta oikeasti, onko sellaisella hakemuksella kovin todennäköistä saada edes kutsua työhaastatteluun? Siitäkin huolimatta lähetin yhden tuollaisen perushakemuksen siihen paikkaan niistä kolmesta, joka tuntui jotenkin kaikkein houkuttavimmalta. Viimeinen hakupäivä oli viime perjantaina. Lähipäivinä sen sitten tietää, miten käy,  pääseekö edes haastatteluun nolaamaan/munaamaan itseni kurkkuun juuttuvilla sanoilla ja täydellisellä kyvyttömyydellä kertoa itsestäni mitään järkeviä ja asiayhteyteen sopivia faktoja vai kiitetäänkö minua mielenkiinnosta jättämällä hakemukseni täysin huomiotta.