Ajattelin aloittaa syksyllä jonkun kielikurssin. Vaikeuksia tuottaakin valinta. Ihan käytännöllisistä syistä ei viitsi ottaa niitä kuin yhden; lisäksi moni niistä sattuu olemaan keskenään juuri samaan kellonlyömään samoina päivinä. Ensinnäkin pitää valita kahden vaihtoehdon välillä: aloittaako ihan uuden kielen vai alottaako alkeista jonkun vanhan tuttavuuden joka on ruostunut lähes olemattomiin. Ja sitten jos valitsee uuden kielen, niin onko se ranska, kreikka, japani vai viittomakieli (nojoo, olen mä ihan alkeisalkeispikkukurssin viittomakieltäkin joskus käynyt) tai jos valitsee vanhan tuttavuuden, niin rupeaako herättelemään henkiin venäjää, viroa vai saksaa.

Paljolti päätökseen vaikuttaa myös se, miltä lasten iltaharrasteet tulevat näyttämään, toisaalta, että sijoittaako oman kurssin samaan iltaan kuin lasten harrastuksia (mies kuitenkin kuskaa lapsia) maksimoidakseen yhteiset koti-illat, vai onko ihan käytännöllisesti mahdotonta sijoittaa jotkin kaksi menoa päälekäin.

Niin, ja sitten on myös sellainen seikka, että otanko lopulta mitään kurssia, jos varaudun siihen, että alkuvuodesta satun aloittamaan toisenlaisen iltaopiskelun ja vältän etukäteen päälekkäisyydet.

Vaikeaa, turhan vaikeaa!