Tanssiaiset, linnanjuhlat vai Kela? Itseasiassa kaikki kuuluvat tähän päivään. Tyttö lähti kouluun, missä on tanssiaiset, poika lähti kouluun josta he lähtevät Turun linnaan vastaanotolle ja pian minä lähden sinne Kelaan. Ja sitten vain toivomaan hartaasti, että Kelan sedät ja tädit eivät olisi kovin kiireisiä jotta päätös syntyisi ripeästi, mielellään reilusti tämän vuoden puolella.

Prinsessa siis lähti kouluun prinsessamekossa, joka on oikeastaan hitusen liian pitkä, mutta lyhensin sitä tilapäisesti sijoittelemalla hakaneuloja piiloon (ei kuitenkaan nurjalle puolelle ihoa vasten, vaan sellaisen koristehelman alle oikealle puolelle). Pikkasen kihartelin hiuksiakin. Kotiutuu kahdentoista jälkeen, ei ole avaimia mukana, joten minun on paras olla ennen sitä kotona (ei tossa "meidän" kelassa voi olla niin pitkät jonot etten ehtisi).

Poika taas lähti tyylikkäänä nuorena herrana - tosin kengät näyttävät jotenkin koomisen isoilta - kouluun tuntia myöhemmin. Hän kotiutuu vasta pari tuntia tytön jälkeen. Vannotin pitämään housut puhtaina (niitä tarvitaan huomenna) ja muistuttelin hyvästä käytöksestä.

Mutta nyt on minun vuoroni valmistautua lähtöön. Kahden tunnin päästä pitäisi olla jo takaisin kotona.