Näen monesti ihan omituisia unia, mutta toisaalta paljon toden tuntuisia unia myös. Välillä pitää oikein miettiä, tapahtuiko jokin oikeasti vai oliko se vain unta.

Näin ei tosin tarvitse viimeöisestä/tämänaamuisesta unesta miettiä. Sitä olisi aika vaikea sekoittaa todellisuuteen. Sain unessa joltakulta ilmeisesti lahjaksi hervottoman kokoisen kiväärin tai haulikon, tai sitten se oli joku sekasikiö. Se näytti enemmän kivääriltä, mutta oli pumpattava niinkuin pumppuhaulikko (paitsi että se pumppaus oli pystyssä eikä piipun suuntaisesti). En ampunut mitään enkä ketään, mutta tähtäilin seinillä olevia julisteita tai jotain sellaisia, enkä ampunut siksi, koska tiedostin, että se ampuu oikeita kovia luoteja (eli siinä mielessä siis kivääri) ja ne menisivät seinän läpi.

Oli siinä unessa muutakin kuin se ase, mutta en juuri nyt muuta siitä muista.

***

Tänä aamuna riitti hulinaa. Tein itselleni aamupalan ja keitin kupin kahvia varmaan tunti sitten. Vasta vajaat puoli tuntia sitten sain kuitenkin mahdollisuuden istua rauhassa syömään ja juomaan, ja kahvi oli tietysti jo ihan liian kylmää. Kaadoin sen siis pois ja keitin uuden kupin tuossa hetki sitten. Nyt olen siis aamupalalla.

***

Maanantaina menin koululle, niinkuin meidän postissa lähetetty lukujärjestys neuvoi. Istuin ehkä pari minuuttia, kun meidän pääopettaja tuli ilmoittamaan että sitä tuntia ei ole, se on siirretty. Netistä olisi löytynyt ajantasalla oleva lukujärjestys, jota olinkin jo katsonut, ja jossain vaiheessa ihmetellyt, miksi sen päivän kohdalla lukee vain että tilavaraus tms., eikä illan aihetta. No, tuota se siis merkitsi.

Eilen oli oikeasti koulua, opin pikkasen uutta, loppu oli taas sitä tuttua vanhaa.

***

Eilen illalla menin vilkaisemaan mollin sivuilta selvitykseni etenemistä. On käsittelyssä. Menin vilkaisemaan täyttämääni lomaketta, ja huomasin virheen. Tuli niin karsea olo, pelkäsin että se virhe vaikuttaa negatiivisesti päätökseen. Virheen laatu on että olin unohtanut laittaa palluran oikeaan ympyrään ja se oli jäänyt oletusasetukseen, josta saisi sen käsityksen, että opiskeluni vievät minulta enemmän aikaa kuin vuorokaudessa edes sitä tarjolla olisi. Tosin se sama tieto löytyy toimittamastani liitteestä ihan oikein ilmaistuna, joten kai ne tajuaisivat. Lähetin kuitenkin sähköpostia työkkäriin ja kerroin huomanneeni virheen.

**

Väsyttää. Olisi taas tänä aamuna tehnyt mieleni vain jatkaa unia, mutta pakko oli nousta. Eikä kannata mennä takaisin nukkumaankaan, siihen tuhlautuisi kuitenkin puoli päivää ja tänään tarvitsee kuitenkin taas saada joitain asioita aikaiseksikin, ennenkuin taas koulun penkki kutsuu. Siitäkin huolimatta unen kutsu oli ylivoimainen. Huomenna - huomenna voin ehkä nukkua pidempään, kun lapset lähtee eri aikaan kouluun. Pitää vaan katsoa kaikki mahdollinen valmiiksi jo illalla.

Nyt yritän nostaa ahterini tästä sohvalta ja siirtyä tuottoisampiin puuhiin.