Lapset lähti kouluun. Tuli hiljaista, mutta sen sijaan että ajattelisin, että onpa ihanan hiljaista ajattelen että olisi ihanan hiljaista jos oikeasti olisi hiljaista. Kellon tikittää seinällä uskomattoman äänekkäästi ja ilmanvaihtokin taitaa olla aika isolla (pitää varmaan laittaa pienemmälle kun menen tekemään aamupalaa) kun kohisee niin kovaäänisesti. Sitä oikein välillä havahtuu siihen kuinka paljon taustamelua onkaan. Pitäiskö hankkiututa eroon viisarikelloista, ainakin noista äänekkäistä? Miksi piti hankkia uusi patteri tuohon tikittäjään? (Jotta näkisi aina helposti ja nopeasti ajan, tietty.) Hiljenisikö se, jos sekuntiviisarin irrottaa vai tuleeko tuo tikitys koneistosta?

Normaalitilanteessa, kun on muka hiljaista, ei oikeasti ole kuitenkaan täysin hiljaista. Aina on jotain taustamelua. Nykyään sitä on ihan liikaa kaiken maailman koneista, mutta vaikka olisi keksellä korpea hökkelissä jossa ei ole nykytekniikkaa, ei edes sähköä, niin kyllä sielläkin ääniä on: tuuli ulkoa, eläinten äänet kuten linnunlaulu, ehkä sateen äänet tai muuten vaan luonnon eläväisyyden tai mökin rakenteiden eläväisyysen äänet.

En ehkä normaalisti kiinnittäisi huomiota kaikkiin ääniin, mutta tänään heräsin päänsäryn kanssa. Edelleenkin särkee päätä vaikka otin lääkkeen. Katsotaan, jos vaikka tulisi mentyä vielä takaisin nukkumaan, pienille päiväunille ehkä.

Nyt menen hakemaan itselleni aamupalaa, kun saan rauhassa se syödä.