Mies vei typykän lääkäriin. Koska ei mitään ilmeistä syytä pyörtymiselle/kkatumiselle löytynyt, ei lääkäri uskaltanut jättää antamatta lähetettä TYKSiin. Joten mies ja tyttö viettivät sitten lastenpolilla ison osan päivästä. Tutkittiin verikokeita ja sydänfilmiä myöten, mutta ei mitään löytynyt. Nekin tutkittiin ihan varmuuden vuoksi, vaikka lääkäri epäilikin että ne päänsäryt ja se pyörtyminenkin johtuivat vain flunssasta. Ja kun mitään ei onneksi löytynyt, saivat vain ohjeet, että jos päänsäryt ei hellitä parissa päivässä ja jos pyörtyilee vielä jatkossa niin sitten takaisin sinne lastenpolille.

***

Mulla meinas tulla vähän kiire. Juuri kun olin täyttelemässä sitä koulutukseen liittyvää työkkärin kyselyä ja selvityslomaketta, tulivat tietenkin tyttö ja mies käymään kotona (pääasiassa hakemassa evästä) ennen sinne TYKSiin suuntaamista, joten arvatkaa sainko keskityttyä se lomakkeen täyttöön. No en kovin hyvin. Joten lähdin sitten kiirellä kun kaikki oli valmista lähtöön.

Perillä olin juuri sopivasti ja sain todeta, että siellä ei kuitenkaan kukaan ollut kello kädessä katsomassa kuka saapuu milloin. Täytin lapun jolla uusin työnhakuni, sitten menin neuvontaan viemään kyselyn liitteitä. Kun kyselin samalla liian vaikeita, niin sain vuoronumeron omalle osastolleni jonne ei onneksi ollut jonoa. Siellä sain hoidettua sen huomisen ilmoittautumisasian  (nyt mä sitten jouduin sinne "kuntotestiin", kun menin kyselemään liian tarkasti) pois alta, eli ei tarvitse huomenna muistaa soittaa minnekään. Tosin mulle selvisi, että ainut taloudellinen "hyöty" siitä kahdesta viikosta on se kahdeksan euroa verotonta rahaa per päivä, josta puolet, ehkä relutkin, menee matkakuluihin. Sitä kahta viikkoa ei nimittäin katsota työvoimapoliittiseksi koulutukseksi, joten tarveharkinta säilyy työmarkkinatuessa sen aikanakin. PAH! No, sain kuitenin samalla virallista tietoa minulla jäljellä olevasta oikeudesta palkkatukeen, joten voin sitä tietoa käyttää porkkanana työnhaussa. Monta kärpästä siis yhdellä iskulla. Omalta osastolta menin vielä sinne teemapäiväalueelle katselemaan ja kuuntelemaan, täytin yhden lappusen ja sain lappusen jolla sain jokirannasta hernekeittoa. Joten hyödyin reissusta ainakin lämpimän aterian - mulla olikin jo nälkä, kun en kiireessä ehtinyt syödä mitään ennen lähtöä.

Tosin hernekeitto sai minut myöhästymään autosta juuri ja juuri. Ehdin kuitenkin kotiin ennen kolmea, jotta olin avaamassa ovea pojalle, jolla ei tietenkään ollut kotiavainta mukana. Tosin mies ja tyttökin ehtivät kotiutua juuri ennen poikaa.

Hengähdimme jonkin aikaa (taisi venähtää pariin tuntiin) kotona, ja sitten lähdimme miehen kanssa kahdestaan kauppaan. Kotiuduttuamme tehtiin pellillinen pizza ja syötiin jäätelöä jälkiruuaksi. Nyt vihdoin alkaa talo hiljetä, kun lapset ovat jo vetäytyneet peittojensa alle kutsumaan nukkumattia.

Jotenkin hektinen päivä, vaikka periaatteessa tekemistä ei ole päivään kertynyt mitenkään järin paljon.

Huomenna on toivottavasti vähän rauhallisempi ja ehjempi päivä. Mies on huomisenkn kotona - tällä kertaa lakossa. Typykkä on näillä näkymin menossa kouluun, ellei taas aamulla ole kovassa päänsäryssä. Ne tytön pahimmat päänsäryt ovat ajoittuneet juuri aamuun.

Taitaa olla taas sanavarasto vuodatettu tyhjiin tältä erää. Loppu - slut. Over and out.