Tänä aamuna olisi niin tehnyt mieleni jatkaa unia. Varsinkin kun näin ihan mielenkiintoista unta, siellä oli Frenditkin, tavallaan, tai ainakin osa niistä. Mutta, koska tänään oli toinen jokaviikkoisista kauhuaamuista (aamuista, jolloin lapsilla alkaa koulu samaan aikaan) oli pakko nousta ja tehdä parhaani jotteivät lapset olisi samassa paikassa samaan aikaan. Nytkin vielä, kun lapset ovat jo lähteneet, on sellainen uninen tunne, ja ulkoilman hämäryys tunkee kaihdinten välistä sisälle aistittavaksi.

***

Eilen sain postia TE-toimistosta. Velvoitetaan taas asioihin työttömyyskorvausten menettämisen uhalla. Tällä kertaa kyse on kuitenkin vain yhdestä käynnistä, osallistumisesta johonkin työnhakupäivään. Toki siinä on mahdollisuus ilmoittaa ettei pääse, jos on joku este, mutta kun ei ole, niin pakko kai sinne on raahautua. Ei onneksi ole ihan aikaisin aamulla, toisaalta taas se on juuri sellaiseen aikaan että tyttö joutuu olemaan iltapäivällä yksin kotona, ja ehken ehdi kotiutua ennen poikaakaan. Kun en tiedä kuinka kauan se kestää, onko velvoitteita viipyä paikan päällä kauemmin kuin sen yhden lomakkeen täyttämisen verran, se kun ei kirjeestä selvinnyt.

***

En sitten saanut eilen sitä keskeneräistä työtä valmiiksi. Ei, vaan mun oli pakko suunnitella taas uusia juttuja ja ruveta testailemaan niitä. Nyt kylläkin oli kyse vaihtoehdoista jo aiemmin suunnitellulle. Lopullinen päätäntävalta on kuitenkin tuotteen loppukäyttäjällä. Pitää tässä lähipäivinä ruveta kyselemään mielipiteitä ja kun olen tossu-urakan saanut valmiiksi (mun tossuja varten on jo odottamassa kaksi kerää ruohonvihreää huopasta) voi ruveta jo lankojakin ostelemaan. No, koska nyt kuitenkin testailin tulevia projekteja varten, tuli testistäkin uusi keskeneräinen projekti. Testi tuli suoritettua jo, toki, mutta koska en halua että testin lopputulos on vain turha tilkku, täytyy minun jossain vaiheessa jatkaa työtä eteenpäin, jotta siitä tulisi valmis käyttöesine tytön nukelle. Ei onneksi mikään hirveän suuri työ ja saanpahan samalla lankavarastoa kulutettua vähäisemmäksi.

Vaikken saanut sitä yhtä keskeneräistä eilen valmiiksi, niinkuin olin aluksi suunnitellut, sain jatkettua sitä ja se on jo melkein valmis. Tänään, tänään saan sen valmiiksi, aivan varmasti, sitten aloitan tossujani ja ehkä kaiken tämän lomassa jatkan sitä testiprojektiakin eteenpäin tilkulla tai parilla.

***

Lisäys oikoluvun jälkeen: alkuperäiseen tallennukseen ja julkaisuun oli livahtanut aivan ihmeellisiä virheitä, oli pakko korjata. Todistanee sen, että olen vielä jollain tasolla puoliunessa.