Eilen käväisin siis koululla. Käväisin siinä mielessä, että ilta oli reilulla puolella lyhyempi kuin kouluillat jatkossa tulee olemaan. Käytännön asioita käytiin läpi ja koulutuksen tarkempaa sisältöä tiiviisti. Nyt olen siis virallisesti taas opiskelija, tosin en täysipäiväinen.

Sinne TE-toimistoon täytyy se kysely palauttaa (on tässä vielä reilu viikko aikaa). Mutta, mutta, moni asia mietityttää. Ensinnäkin, virallista työharjoittelua ei opintoihin sisälly, mutta näytöt pitää antaa kuitenkin jossain työpaikalla tehden niitä kyseisiä työtehtäviä. Koulutuksen sisällössä on myös mainittu työssäoppiminen. Katsooko siis TE-toimisto että koulutukseen sisältyy työharjoittelua vai ei? Ajattelin täyttää kyselyn ajatellen itse että ei sisälly. Mutta aina jää kalvamaan ajatus, menikö tämä nyt väärin... Toisekseen, onko henkilökohtaistamissuunnitelma sama kuin HOPS. Sillä jos tehdään HOPS, se pitäisi saada liitteeksi kyselyyn, ja tuolla tehdään henkilökohtaistamissuunnitelma joka kuulostaa aika lailla HOPSilta, mutta se tehdään vasta parin viikon päästä, ja mun täytyy palauttaa kysely ennen sitä, jolloin en saa sitä henkilökohtaistamissuunnitelmaa kyselyn liitteeksi. Voin tietenkin kyselyssä mainita, että sellainen tehdään myöhemmin ja miten luulen sen suunnitelman teon vaikuttavan opintojen laajuuteen omalla kohdallani (ei siis juurikaan, sillä vaikka muutamat asiat varmasti koulutuksessa ovat minulle tuttua kauraa, kertaus ei niissäkään ole pahitteeksi).

Eilen illalla ryhmästä puuttui kolme tai neljä. Läsnäolopakkoa ei ole, joten mahdanko koskaan nähdä koko ryhmää samaan aikaan paikalla. Ryhmämme on melkoisen kirjava, syyt kyseisen alan opiskeluun olivat moninaiset, taustat sitäkin moninaisemmat. Akkavaltainen ala, ajattelisin, mutta eilen oli paikalla sentään kolme miestä, enkä tiedä oliko poissaolevien joukossa kenties miehiä lisää. Joukossa oli myös muutama ulkomaalaistaustainen. Ikähaarukka oman arvioni mukaan oli myös aika laaja. Uskoisin edustavani ryhmämme keskimääräistä ikää.

Maanantaina se sitten alkaa oikeasti toden teolla se opiskelu. Odotan sekavin tunnelmin.