Päänsärkyä alkoi pukkaamaan jo kesken päivän, kotimatkalla bussissa haisi vanha pissa (en tiedä tuliko haju bussista vai jostain matkustajasta (veikkaan jälkimmäistä) ja kotiin tullessa minua odotti aika ikävä yllätys. Koska tyttäreni niin kovaan ääneen valitti siitä, että miksi minun pitää kaikki asiat kertoa kaikille (ja kirjoittaa nettiin) jätän tämän asian nyt sitten yksityiskohtaisemmin kertomatta, huomaavaisuudesta typykkää kohtaan.

Ikävä yllätys oli tilanteen paukahtaessa naamalle aivan valtavan suuren tuntuinen, mutta kun asiaa on saanut hetken sulateltua ja ensijärkytyksen jälkeen hengähdettyä, on asian valtavuus kutistunut ja lopulta asia selviää kyllä, ja jatkossa osaa tyttökin toimia toisin. Uskon että tyttö tänäänkin menetti kykynsä ajatella järkevästi kun meni jotenkin varmaan shokkiin tai säikähti ja teki näin ollen väärän päätöksen. Nyt on selitetty ja opastettu jatkoa ajatellen, jos samalla tavalla käy jossain vaiheessa uudestaan.

Tämä tapahtuma on taas jälleen kerran omiaan vakuuttamaan minut siitä, että en saisi mennä minnekään töihin tai päivärientoihin, pitäisi olla kotona vaan, jottei tällaisia pääsisi tapahtumaan.

***

Aivan tajuton nälkä, pitäis varmaan syödä jotain. Ja katsoa löytyykö meiltä päänsärkylääkettä, jottei tämä päänsärky seuraisi minua illalla kouluun asti.