Tai no tikku tai viiva, ihan sama.  Mieleeni tuli jälleen viivojen käyttö asiakirjastandardeissa, kun näin kommentoidun ajatusviivan oikeaoppista käyttöä. Kun viivalla osoitetaan väliä jostakin johonkin, on kaksi oikeaa tapaa. Joko "alkupää väli lyhyt viiva väli loppupää" tai "alkupää ajatusviiva loppupää" (jälkimmäinen siis ilman välilyöntejä). Kumpikin aivan mahdottoman ikäviä toteuttaa Wordilla. Jos käyttää ensimmäistä vaihtoehtoa, korjaa Word automaattisesti lyhyen viivan pitkäksi, joten täytyy kumota joka välissä. Jos käyttää jälkimmäistä vaihtoehtoa, pitää se ajatusviiva onkia jostain näppäinyhditelmän takaa tai merkistön kautta, sillä siinä tapauksessa ei Word tietenkään sitä automaattikorjausta tee.

Kaatuuko maailma tuohon? Ei toki, mutta se vain on niitä pieniä ärsytyksiä joihin törmää päivittäin.

***

(Sensuroitu. Kirjoitin ja kirjoitin, kunnes kirjoitettuani totesin, että enpä taida tätä osaa sittenkään julkaista. Ei mitään rivoa tai rumaa, kuitenkin jotain, jota ei välttämättä ole loppujen lopuksi sopivaa kirjoittaa blogiin edes niin epämääräisesti ja anonyymisti kuin sen yritin kirjoittaa.)

***

Pitää mennä nukkumaan. Josko saisin nukuttua paremmin tulevan yön, kuin viimeyön. Jostain tuntemattomasta syystä heräilin viimeyönä tuon tuosta. Rasittavaa, eikä välttämättä pitkän päälle terveellistäkään nukkua niin huonosti.