Onneksi tämä äitienpäivä on jo ohi. Oli tässä päivässä puolensakin, muu perhe teki aamiaisen ja hoiti muunkin ruokahuollon. Lapset tekivät yhdessä (isin valvonnassa ja pienellä avulla) hyvää ruokaa. Mun ei tarvinnut siis juurikaan tehdä mitään.

Mutta, käytiin anoppiakin moikkaamassa, ja sillä reissulla lapset olivat ihan kamalan levottomia, eivät totelleet pätkääkään ja multa meni hermot. Ei nyt ihan niin mukava äitienpäivä kuin olisi toivonut. Varsinkin kun se levottomuus jatkui vielä kotiin tullessa.

Levottomuus saattaa selittyä sillä, että eivät tänään juurikaan ehtineet ulkoilla ja siten purkaa energiaansa, tosin mummun luona siihen ulkoiluun oli mahdollisuus (ja hetken viihtyivätkin ulkona), mutta suurimman osan ajasta mölysivät sisällä, kiusasivat toisiaan eivätkä meinanneet antaa kenellekään muulle suunvuoroa.

***

Oli mulla muutakin, mutta mitä?

Niin juu. Tällä viikolla varmistui, että vietän kesäkuun ensimmäisen viikon yksin. Toisaalta, ah, ihana rauha: ei tappelevia ja tottelemattomia lapsia. Toisaalta taas: ei seuraa, vain minä itse omine ajatuksineni, saattaa olla aika tylsä ja yksinäinen viikko.

***

Täytyy mennä tekemään huomisia eväitä...