Mulle tulee Google readeriin tiettyjen alojen työpaikkailmoitukset. Tänään etsittiin 20 Joulupukkia esiintymään yritysten joulujuhliin ja pikkujouluihin. Pääsyvaatimuksena ei mainittu että täytyy olla mies, mutta mahtaakohan se olla jotenkin oletettuna vaatimuksena? Oisin ainakin oikean muotoinen joulupukiksi...

***

Tänään opetin tytölle miten on helppo laskea yhdeksän kertotaulua (olettaen että kertoja on 1 ja kymmenen väliltä, tosin ääripäihin ei apua juuri tarvita). Otti sen heti käyttöön. Koulussa joku saattaa kyllä ihmetellä että mitä typykkä touhuaa, kun levittelee, taivuttelee ja laskeskelee sormiaan.

Yksi erinomainen nyrkkisääntö mitä käytän edelleen usein, on kuukausien pituudet, siis mikä on lyhyt ja mikä pitkä kuukausi.

Pojalle taas opetin eräänä päivänä jotain, minkä itse opin jo jonkin verran häntä nuorempana: "Alltid skriv alltid med två L, aldrig skriv aldrig med två L."

***

Tänään kävin tervehtimässä työkkärin setää, jonka asiantuntijuudesta en menisi ihan takuuseen... No, mutta, sai hän mulle ensi viikolle haastatteluajan. Ehkä kenties saatan päästä noin kuukauden päästä epämääräiseksi ajaksi työelämävalmennukseen ihan "omalle alalle" ja paikkaan, josta saattaa olla pidempikantoista iloa ja hyötyä... Hirvittää, jos sen saan, jättää taas lapset keskenään selviytymään iltapäivät, mutta sitä nyt ei oikein voi muutenkaan ikuisesti välttää (ellen sitten löydä jotain puolipäiväistä). Lasten keskenään jäämisen lisäksi on yksi varjopuoli lisää: se on naapurikunnassa, ja vielä siinä vastakkaisella puolella olevassa naapurikunnassa, joten työmatkoihin bussilla vierähtäisi iloisesti lähemmäs tunti/suunta, mutta onneksi kuitenkin pääsisin yhdellä bussilla ja suhteellisin lyhyillä kävelymatkoilla.

En kuitenkaan vielä nuolaise ja innostu turhan ajoissa.

Rahpuoli onkin sitten omituisen kinkkinen minun tapauksessa. Koska olen päässyt peruspäivärahan piiriin, minulle maksetaan työelämävalmennuksen ajalta "TE-toimiston harkinnan mukaan vähintään työllistämistuen perustuki (ja enintään työllistämistuen perustuki korotettuna 60 %:lla = lisäosa) enintään viideltä päivältä viikossa. Tuen määrä on TE-toimiston harkinnan mukaan noin 550 – 882 euroa kuukaudessa." Öh, voiko siinä siis käydä niin että jos menen työelämävalmennukseen, saatan hävitä rahallisesti, koska nyt saan suurinpiirtein tuon alarajan verran neljässä viikossa puhtaana käteen? Onko tuo verotettavaa tuloa? Jos on, ja ne myöntää vain sen alarajan verran, niin häviän roimasti. Voiko tuosta kieltäytyä sillä perusteella että siinä häviää taloudellisesti?

***

Juuh, olenkin tätä nyt kirjoitellut varmaan tunnin, kun välillä etsiskelin tietoja tuosta rahapuolesta... Pitää siirtyä muihin puuhiin...