Eilen nousi pojalle vielä oikeasti selkeää kuumetta, kun illalla mittari näytti 38, mutta niskakipu oli poissa eikä saanut koko päivänä mitään kuumetta alentavaa lääkettä. Nyt aamulla kun mittasimme lämmön, oli se jo selkeästi normaalin puolella, eli 36,5. Toki sitä mitataan vielä päivällä ja illallakin, mutta hyvältä näyttää - tämä päivä saattaa olla se kauan odotettu kuumeeton päivä. Silti aion soittaa koulun terveydenhoitajalle, kysellä että jos kuume vielä nousee, niin kuinka kauan sitä seuraillaan, ennenkuin otetaan uudestaan yhteyttä lääkäriin. Samalla kysyn, kauanko tuota yskää seuraillaan, sillä se on edelleen kova (niin kova, että pojan palleaan toisinaan sattuu se jatkuva yskiminen).

Opettaja ei eilenkään kertonut kyseltäessä läksyjä, mutta yksi luokkakaveri kävi ovella kertomassa mitä eilen oli tullut läksyksi. Olisikohan opettaja kysellyt luokassa, kuka voisi ilmoitella meidän pojalle läksyjä. Toivottavasti ne tullaan kertomaan tänäänkin.

***

Typykkä oli eilen ensimmäisellä purjehduksellaan. Oli pitänyt. Selitti venettä keinuttaneista isoista aalloista, joita ohi seilannut Silja Line oli aiheuttanut.

***

Lisäys kymmenkunta minuuttia myöhemmin:

Soitin terkkarille mutta puhelimeen vastasikin lääkäri, mikäs sen parempaa. Jos tänään vielä nousee kuume, niin sitten soitan lääkärin neuvosta huomenna terveyskeskuksesta lääkäriajan. Kuumeettomana yskää voi jatkua kaksi tai kolmekin viikkoa, joten pelkkä se kova yskä ei vaadi lääkärikäyntiä ihan heti.

Tänään tuo typykkä taas vanhenee vuodella. Illalla hän menee isänsä ja pienen kaverijoukon kanssa katsomaan elokuvaa, niinkuin kaverisynttäreiden tapaan. Minun ja pojankin oli tarkoitus mennä mukaan, mutta mielestäni ei ole sopivaa pojan mennä mukaan elokuviin, jos on vielä samana päivänä ollut pois koulusta. Poikaa minun moraalini ottaa päähän, hän niin haluaisi sinne mukaan. Jaa että miksikö mies menee enkä minä? Taas se ajokorttikysymys, ja sinne on pikkanen pakko mennä autolla koska a) lupasimme jo yhdelle vieraista kyydin ja b) sinne tulee niin paljon tavaraa mukaan, että minun ja tytön olisi ollut mahdotonta kuljettaa ne sinne bussilla.

Tutkailin vaihtoehtoja typykän synttäreiden viettoon, löysin surffailemalla linkin hyvin kattavalle sivustollekin. Mutta oikein mikään ei iskenyt. Sitten välähti, että mitäs jos typykkä kutsuukin kymmenkunta kaveriaan elokuvaa katsomaan ja tarjoamme lisäksi naposteltavat elokuvan ajaksi. Typykkä innostui ideasta, katsoimme sopivan näytöksen, tein kutsukortit ja vaadin niissä ilmoittautumista. Kahdeksan kutsuttua kymmenestä ilmoittautui. Eli eilen mies kävi ostamassa 9 tytölle ja itselleen ne elokuvaliput (olimme varanneet kyseisestä näytöksestä yhteensä 14 paikka jo viime viikolla - alunperin oli siis tarkoitus, että menemme koko perhe mukaan). Kävi myös tytön kanssa kaupassa haettuaan hänet purjehdukselta.

Eilen istuin keittiön pöydän ääressä yli puolenyön jakelemassa karkkeja isoista rasioista pieniin pusseihin. Tänään teen popcornia ja jakelen niitä ja sipsejä valmiisiin annoksiin (kyseltiin jo etukäteen kumpia haluavat). Juotavavaihtoehtoina on limsaa tai mehua, puolenlitran pullo kullekin, makuvaihtoehtojakin löytyy, mutta ne he saavat päättää paikanpäällä.

***

Nyt täytyy soittaa sille terkkarille (uudestaan, yritin ennen tätä kirjoitusta, mutta ei vastannut).